Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών που έδειξαν ότι υποψήφιοι με βαθμό 3 περνούν στα Πανεπιστήμια.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε ότι «μας προβληματίζει η εισαγωγή υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες σε ΑΕΙ. Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας. Βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Πχ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές, η Οικονομία. Ομοίως και σε άλλες σχολές….».

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ακόμη ότι, «πρέπει ο χάρτης να διαμορφώνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, στη βάση πραγματικών αναγκών της χώρας. Μέρος της λύσης είναι και οι άλλες επιλογές που προσφέρονται στους νέους μας, όπως για παράδειγμα, δρόμοι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ήδη διαμορφώνεται ένα νομοσχέδιο που αναβαθμίζει επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση. Θέλουμε λύσεις με διεξόδους για τους νέους….».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης