Την ανηφόρα πρόκειται να τραβήξει από τη Δευτέρα η θερμοκρασία καθώς οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν και ο υδράργυρος να «χτυπήσει» κόκκινο. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχικές προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν αποκλείεται ειδικά την Τρίτη, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το θερμόμετρο να αγγίξει τους 39 ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών μίλησε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος κ. Νίκος Καντερές σημειώνοντας πως στη διάρκεια του Ιουλίου πάντα υπάρχουν θερμές εισβολές.

Όσον αφορά δε στον επικείμενο καύσωνα που πρόκειται να έχουμε από τις αρχές της εβδομάδας ο κ. Καντερές ανέφερε πως «από τη Δευτέρα έρχεται ένα νέο κύμα θερμής εισβολής από την βόρεια Αφρική το οποίο αρχικά θα επηρεάσει τη δυτική Ελλάδα. Από Τρίτη όμως και μέχρι το τέλος της βδομάδας αυτή η θερμή εισβολή θα συνεχιστεί, θα είναι μεγαλύτερη, θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα και η ζέστη θα είναι αισθητή. Ο υδράργυρος προβλέπεται να φθάσει στους 40 και 42 βαθμούς. Είναι γεγονός όμως -και αυτό είναι το δυστύχημα- ότι όπως φαίνεται αυτή η θερμή εισβολή θα εξακολουθήσει και για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου».

Στη συνέχεια ο κ. Καντερές τόνισε πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας προσθέτοντας παράλληλα πως είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρειάζεται προσοχή από όλους. Ειδικά από τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Να σημειωθεί πως, όπως προβλέπεται, θα ανέβουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες του 24ωρου με αποτέλεσμα η μέση θερμοκρασία του 24ωρου να είναι αρκετά μεγάλη. Συμπερασματικά πάμε για ένα θερμό κύμα που θα αρχίσει βασικά από την Τρίτη μέχρι το τέλος του Ιουλίου και ίσως τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και απαιτείται προσοχή από όλους μας».

 

Δείτε τις ελάχιστες και τις μέγιστες θερμοκρασίες όπως αποτυπώνονται στους χάρτες της ΕΜΥ από την Δευτέρα 26 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης