Bροχή ερωτήσεων δέχθηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας, Χρήστος Ντελής, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ-FM1 σχετικά με την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά σε κατάχρηση εξουσίας αστυνομικών της Ιτέας σε δύο φοιτήτριες με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά από τον τοπικό τύπο της Φωκίδας και συγκεκριμένα από το fokidanews, έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα στην περιοχή, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι φοιτήτριες δέχθηκαν μεταξύ άλλων και σωματικό έλεγχο. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο που δημοσιεύθηκε, «αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως επίσης τους έγινε  σωματικός έλεγχος, μέσα από τα εσώρουχα, βγάζοντας ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους, σαν να είχαν διαπράξει κάποιο έγκλημα».

«Οι αστυνομικοί, απ’ όσα έγιναν γνωστά, ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο. Για όλα τα υπόλοιπα αναμένονται ενέργειες που θα αποδεικνύουν ή θα διαψεύδουν την άποψη των ελεγχόμενων γυναικών» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ντελής.

Ακούστε τι δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός πως για το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αποδεικνύει ακριβώς ό,τι έχει συμβεί. Μάλιστα ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, μιλώντας παράλληλα και στο zougla.gr, ανέφερε πως «εάν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό θα πρέπει να κατατεθεί στους αρμοδίους άμεσα για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τοπικές πηγές, αναμένονται εξελίξεις, τόσο για τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και για ακόμα μια περίπτωση που αφορά σε καταγγελία επιχειρηματιών της Άμφισσας για κατάχρηση εξουσίας αστυνομικών της περιοχής.  

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης