Γρεβενά: Ρωγμές σε εκκλησίες και κτήρια της Σαμαρίνας από τον σεισμό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 08:41
Γρεβενά: Ρωγμές σε εκκλησίες και κτήρια της Σαμαρίνας από τον σεισμό

Ζημιές σε ναούς και παλιά δημόσια κτήρια της Σαμαρίνας προκάλεσε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου των Γρεβενών τα ξημερώματα της 23ης Μαρτίου 2021.

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Εμπορίου, επισκέφτηκε την ορεινή κοινότητα και περιηγήθηκε στους ναούς της Μικρής και Μεγάλης Παναγιάς, που αποτελούν σπουδαία θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν ρωγμές και φθορές στον φέροντα οργανισμό και την τοιχοποιία. Επίσης προβλήματα παρουσιάζουν κι άλλα κτήρια της Σαμαρίνας, όπως το παλιό Δημοτικό Σχολείο, αλλά και το κτηριακό συγκρότημα του Ξενώνα που ανήκει στην Κοινότητα.

Ο κ. Δασταμάνης διαβεβαίωσε τους λιγοστούς κατοίκους που διαμένουν μόνιμα στο χωριό κατά τη διάρκεια του χειμώνα ότι από πλευράς δημοτικής Αρχής θα γίνουν όλες οι ενέργειες σε συνεννόηση με την Πολιτεία και το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι αποκαταστάσεις των ιστορικών κτηρίων της κοινότητας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ Φωτογραφίες: e-ptolemeos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 08:46