Ο κ. Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος είναι ιατρός, εξειδικευμένος στη Γενική Χειρουργική, και υπηρετεί ως Επιμελητής Β’ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Από την προϊστορία του στα social media, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι αρέσκεται στο να αναμιγνύεται σε όλα, εν είδει αυτεπάγγελτου κριτή. Είναι, δηλαδή, «δραστήριος» στο αποκαλούμενο και «διαδικτυακό κουτσομπολιό». Τώρα, πώς συνάδει αυτή η δραστηριότητα με το επάγγελμα του χειρουργού, αυτό είναι μια άλλη και μακρά συζήτηση.

Ο Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος, λοιπόν, αποφάσισε να ασχοληθεί και να αναρτήσει το σχόλιό του στο Facebook σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε μια ασθενής η οποία νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η συνέντευξη αυτή αναρτήθηκε στη «Ζούγκλα» και ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει, στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μόνον που ο κ. Πλιακοστάμος υπερέβη τα εσκαμμένα. Θεωρώντας τον εαυτό του προφανώς αυθεντία -σε τι άραγε;- και, ενώ δεν είχε καμία ανάμιξη στην εξέταση, τη νοσηλεία και τη θεραπευτική αγωγή της ασθενούς και, με λίγα λόγια, δεν γνώριζε απολύτως τίποτε για το ιστορικό της, κατέληξε σε συμπεράσματα, παραβίασε τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ειρωνεύτηκε και εξέθεσε βάναυσα την ασθενή. Επίσης, επιτέθηκε με χυδαιότητα, αναφερόμενος μάλιστα προκλητικά σε ανακρίβειες, κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δεν γνωρίζουμε πόθεν έλκει τη νομιμοποίησή του ως εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ή ως «προστάτης» συναδέλφων του ούτε αντιλαμβανόμαστε πώς νομιμοποιεί τη θρασύτητα την οποία επιδεικνύει στην αντιμετώπιση της ασθενούς. Φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να εκτοξεύσει και κατηγορίες εναντίον της, περί αγραμματοσύνης της φιλολόγου, χρησιμοποιώντας φθηνά και με απαράδεκτό τρόπο κάποιο λεκτικό ολίσθημά της, το οποίο προφανώς οφείλεται στον δικαιολογημένο εκνευρισμό της, ακόμη και την ακόμη πιο δικαιολογημένη ανησυχία της.

Δεν θα ασχοληθούμε με την ευτελή επιχειρηματολογία του κ. Πλιακοστάμου. Θα διερωτηθούμε, όμως, δημόσια για το πώς είναι δυνατόν ένας νάρκισσος -ο οποίος λειτουργεί στη βάση της διαδικτυακής αυταρέσκειας που τόσο παραγωγικά προάγουν τα social media- να υπηρετεί ως γιατρός σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Διερωτώμεθα πώς ένας επιστήμονας, που εκ της θέσεώς του είναι υποχρεωμένος από τον Νόμο και τις ηθικές αξίες να προστατεύει και όχι να εκθέτει τους ασθενείς του νοσοκομείου, νομιμοποιείται ατιμωρητί να σαρκάζει και να λοιδορεί νοσηλευόμενους.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της απρόκλητης και διαδικτυακής επίθεσής του, που αφορά το πρόσωπο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, απλώς ξεκαθαρίζουμε ότι το μείζον ζήτημα το οποίο προκύπτει από την ανάρτηση του κ. Πλιακοστάμου είναι το ασυμβίβαστο του επαγγέλματός του ως γιατρού με την ανηθικότητα, τον αντιεπαγγελματισμό και την απανθρωπιά που επέδειξε με την επίθεσή του κατά της ασθενούς αναπληρώτριας φιλολόγου Μαρίζας Προβατά σε σχολείο της ίδιας πόλης. Παρότι, λοιπόν, θεωρούμε ήσσονος σημασίας τα όσα διατυπώνει ο κ. Πλιακοστάμπος κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του απαντάμε.

Του υπενθυμίζουμε, αφού, ως φαίνεται, έχει κοντή την μνήμη, πως οι κασέτες με τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση του συνθέτη βρίσκονται στα συρτάρια της Εισαγγελίας. Επισημαίνουμε πως τότε, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, το αδίκημα ήταν κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτο. Τότε, κ. Πλιακοστάμο, δεν υπήρχε #MeToo, δυστυχώς. Όσον αφορά στην υπόθεση αυτήν καθεαυτήν και την αποκάλυψή της μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, υπενθυμίζουμε πως διεξήχθηκαν όλες οι απαραίτητες έρευνες από τη Δικαιοσύνη – και σε όλα τα επίπεδα. Τα στοιχεία ήταν τόσο συντριπτικά, ώστε δεν υπήρξε καμία απολύτως επίπτωση για τον δημοσιογράφο και τη δημοσιογραφική του ομάδα. Αυτό και μόνο το στοιχείο τα λέει όλα.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, στον γιατρό Πλιακοστάμο πως θα έπρεπε να επαναφέρει στην ασθενή -ως φαίνεται- μνήμη του τη δημοσιογραφική έρευνα για τους γιατρούς. Ας θυμηθεί πόσοι συνάδελφοί του καταδικάστηκαν και έχασαν τη θέση τους για φακελάκια ή για άλλες παρανομίες. Ας θυμηθεί πόσοι δικαστικοί και άλλοι παράγοντες έχασαν τη θέση τους (και τον ύπνο τους) από την έρευνα για το Παραδικαστικό. Ας θυμηθεί, εν κατακλείδι, πόσες βίλες ή τμήματά τους γκρεμίστηκαν μετά τη δημοσιογραφική έρευνα για τις παρανομίες στην Πολεοδομία.

Διερωτώμεθα, λοιπόν, με τη σειρά μας, τι πραγματικά συμβαίνει με τον χειρουργό και Επιμελητή Β’ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς Κωνσταντίνο Πλιακοστάμο και αναμένουμε με πραγματική περιέργεια τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, μετά την εξέταση του περιστατικού και των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του. Διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε, κ. υπουργέ, τα ηθικά όρια, τις επαγγελματικές προδιαγραφές και το νομικό πλαίσιο εντός των οποίων μπορεί και οφείλει να κινείται ένας επιστήμονας, γιατρός, χειρουργός, Επιμελητής Β’ σε δημόσιο νοσοκομείο αυτής της χώρας.

Τελειώνοντας, σας προτείνουμε να διαβάστε ένα σχόλιο ενός πολίτη από τη Λιβαδειά, ο οποίος απαντά στον γιατρό Πλιακοστάμο για όσα ο ίδιος γράφει και υπαινίσσεται.

Επίσης, παρακάτω δείτε και τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να αναγνώσετε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πλιακοστάμου στο Facebook.

 

 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Κάθε ασθενής που εισέρχεται στο νοσοκομείο Λιβαδειάς αιτιώμενος διάφορα συμπτώματα,…

Posted by ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ on Friday, October 8, 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης