Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάζει και φέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου της οδού Ψαρών στην Αθήνα. Συλλειτούργησαν ο συνοδικός μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, και ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα στις 19:00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των Αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Κατά τον Εσπερινό, θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης, αρχιερατικός επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και γραμματεύς-πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομοίως εορτάζουν και οι κατά τόπους Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες από την περιοχή των οποίων πέρασε και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης