Ο Μάρκος και η σύζυγός του Ειρήνη το τόλμησαν. Λίγο ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο φόβος επέκτασης των εχθροπραξιών και η επισιτιστική κρίση που συνεπάγεται η προβληματική λειτουργία του ουκρανικού σιτοβολώνα, λίγο η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια που προκαλεί, λίγο τα αδιέξοδα μίας ζωής που ολοένα και πιο δύσκολα κουμαντάρεται.

Το πήραν λοιπόν απόφαση. Άφησαν πίσω τους την πόλη και εγκαταστάθηκαν κάπου στις παρυφές των Αγράφων. Με ένα άλογο και ένα αλέτρι ,την τσάπα και το πατατόφτυαρο, καλλιεργούν το μποστάνι. Περιέφραξαν ένα μεγάλο κοτέτσι. Σπέρνουν, θερίζουν και ζουν με τα απολύτως απαραίτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφασίσαμε να ζήσουμε σαν τους πρωτόγονους» δηλώνει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Μάρκος. Πρόκειται ωστόσο για μία απόφαση ζωής που δεν είναι καθόλου εύκολα να την πάρει κανείς. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να επιμένει στις επιλογές τους παρά τις δυσκολίες.

Η κυρά του σπιτιού ελπίζει κάποια στιγμή να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και τα παιδιά της αλλά και κάποιοι φίλοι του ζευγαριού. Δεν τα βάζει κάτω και εξηγεί το πώς αισθάνεται ζώντας απλά, λιτά μέσα στη φύση ακολουθώντας τους ρυθμούς της. Παρακολουθείστε το video που ακολουθεί. Ο κάθε άνθρωπος τελικά έχει την δυνατότητα να αποφασίζει και να επιλέγει. Σπανίως είναι η αλήθεια, το κάνει. Άλλες φορές αποτυγχάνει. Σημασία έχει όμως πώς τολμά και το επιχειρεί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης