Ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Θεσσαλονίκη πληρώνεται σε «bitcoin»

Ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Θεσσαλονίκη πληρώνεται σε «bitcoin»

Γνώστης της τεχνολογίας και της οικονομίας φαίνεται πως είναι ένας ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματίες, επιλέγει να πληρώνεται όχι μόνο σε ευρώ αλλά και σε «bitcoin», καθώς θεωρεί ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Πρόκειται για τον Στράτο Ιγγλεζάκη, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιλογή του να πληρώνεται τις χωριάτικες τυρόπιτες, τα κουλούρια, τα ψωμιά και όλα τα προϊόντα του σε bitcoin.

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με “bitcoin” και είναι κυρίως νέοι και σχεδόν όλοι πελάτες» διευκρινίζει ο κ. Ιγγλεζάκης και λέει πως «ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα».

«Ο λόγος που αποφάσισα να εφαρμόσω στο κατάστημά μου τις συναλλαγές με “bitcoin”, είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές» αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρησή μας».

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές είπε πως, «μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε “bitcoin” αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα “bitcoin” σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση “wallet” και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες. Το ένα "bitcoin" όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια “satoshi”. Το όνομα Satoshi ανήκει στον δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος» όπως επισημαίνει ο κ. Ιγγλεζάκης.

«Ο όρος κρυπτονόμισμα», εξηγεί, «δεν είναι κάτι κρυφό, όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 11:41