Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Διοικητικό συμβούλιο της νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφορικά με την ανταπόκριση και τη λήψη μέτρων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την πρόληψη της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Υπενθυμίζεται, πως χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης κατέθεσε τροπολογία για την πρόσληψη 46 κτηνιάτρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο του νοσήματος σε περίπτωση εξάπλωσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χοιροτρόφοι αντιμετώπισαν θετικά την εξέλιξη αυτή, αλλά και τη συνολική ανταπόκριση τόσο του Μάκη Βορίδη, όσο και της υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή για τη νόσο η οποία πλήττει ήδη τη γειτονική Βουλγαρία. Οι αυξημένοι έλεγχοι και οι απολυμάνσεις των οχημάτων στα σύνορα, τα μέτρα για το κυνήγι του αγριόχοιρου -που αποτελεί την κύρια δεξαμενή της νόσου- η πρόσληψη κτηνιάτρων για να στελεχώσουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και να συμβάλουν στην πλήρη ανάπτυξη και εφαρμογή των μέτρων, είναι σε σωστή κατεύθυνση, επισημαίνουν. Παράλληλα, η ομοσπονδία παραμένει στη διάθεση του υπουργείου για τον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό προκειμένου τα μέτρα να εντατικοποιηθούν και να επεκταθούν περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης