Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην αστυνομία, καθώς δύο -κατά πάσα πιθανότητα- άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή, πέταξαν ένα αντικείμενο στο προαύλιο του προξενείου της Ρωσίας. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για χειροβομβίδα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξερράγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χειροβομβίδα κύλησε και έφθασε κάτω από το φυλάκιο, όπου εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κάποιος εντός αυτού.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν έκρηξη. «Ακούστηκε έκρηξη, πετάχτηκα πάνω, ενώ κοιμόμουν» δήλωσε γείτονας που μένει κοντά στο σημείο.

Το προξενείο στεγάζεται επί της οδού Τζαβέλα 5 στο Χαλάνδρι και το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά πριν από τις 04.00 τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, πυροτεχνουργοί της οποίας έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μια μεγάλη ακτίνα και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή, αναζητώντας στοιχεία.  Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξετάζουν τη χειροβομβίδα, ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο έχει τεθεί το υλικό από τις κάμερες στο ρωσικό προξενείο και στην ευρύτερη περιοχή.

Προηγουμένως δεν είχε διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για χειροβομβίδα ή κάποιον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ή για κάποιο άλλο αντικείμενο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε μία μοτοσυκλέτα στα Εξάρχεια επί της οδού Οικονόμου, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται με το περιστατικό.

 

 

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2016 άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τότε ο φρουρός. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης