Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης μπαίνει επικίνδυνο παιχνίδι στο TikTok που προτρέπει τους εφήβους να προκαλούν ασφυξία στον εαυτό τους και να ανεβάζουν στη συνέχεια το σχετικό βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα. Μετά τον θάνατο του 12χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια που βρήκαν οι γονείς του απαγχονισμένο στο δωμάτιό του, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν το παιδί συμμετείχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που ονομάζεται «Βlackout challenge» ή αλλιώς «Πρόκληση συσκότισης». 

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση-σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Όπως αναφέρθηκε, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» του TikTok που ονομάζεται «Βlackout challenge» ή αλλιώς «Πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης