Κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει, μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο 27χρονος από τη Συρία που φέρεται ως τζιχαντιστής-μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS,  ο οποίος συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και  άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με  ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, είναι στη χώρα μας από το Μάρτιο του 2018, διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε ανήλικα παιδιά του. Φέρεται να ήταν υπό παρακολούθηση από πέρυσι, ύστερα από πληροφορίες της ΕΛΑΣ  για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση  ISIS, ενώ εξεταζόμενος, όπως αναφέρει η Αστυνομία, αποδέχτηκε τις σε βάρος του κατηγορίες.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα Θηβών ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

Ο 27χρονος ο οποίος θα απολογηθεί σε ανακριτή τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, έχει τη δυνατότητα  να δικαστεί στη χώρα μας καθώς  οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης