«Καμπάνα» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στον τηλε-ψυχίατρο Δ. Σούρα!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 19:42
«Καμπάνα» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στον τηλε-ψυχίατρο Δ. Σούρα!
«Βροχή πέφτουν οι ποινές» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών κατά ιατρών που έχουν παραβιάσει διατάξεις της δεοντολογίας, και πολύ περισσότερο όσων έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΙΣΑ φαίνεται να προσπαθεί να αφήσει πίσω την περίοδο συγκάλυψης των ιατρικών ατοπημάτων και αδικημάτων, τακτοποιώντας τα του ιατρικού κόσμου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Στο στόχαστρο του πειθαρχικού συμβουλίου του ΙΣΑ βρέθηκε, μετά από ανώνυμη καταγγελία, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. Ακριβώς αυτές του οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, και κυρίως η κατ΄ επανάληψη διαφήμιση των βιβλίων του, εξετάστηκαν διεξοδικά από το πειθαρχικό του ΙΣΑ. Ο ψυχίατρος κρίθηκε ένοχος για συστηματική πρακτική αυτοδιαφήμισης και του επεβλήθη η ποινή της γραπτής επίπληξης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, το πειθαρχικό όργανο των γιατρών ασχολήθηκε και με τις τηλε-διαγνώσεις του Δημήτρη Σούρα, βγάζοντάς του ουσιαστικά «κίτρινη κάρτα». Εάν δηλαδή συνεχιστεί η συγκεκριμένη πρακτική από τον ψυχίατρο, που δεν αρνείται να σχολιάσει την προσωπικότητα πρωταγωνιστών της επικαιρότητας χωρίς να τους έχει εξετάσει, τότε απειλείται ακόμη και με στέρηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος!

Οι αιτιάσεις του Δημήτρη Σούρα δεν έπεισαν τα μέλη του πειθαρχικού, ενώ η συγκεκριμένη ποινή δεν επιδέχεται προσφυγή στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, που είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Τα παραδείγματα ιατρών, που μέσα από την προβολή ή ακόμη και την αυτοπροβολή τους από τα media αυξάνουν την πελατεία και τις αποδοχές τους είναι εκατοντάδες, ώστε είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ενεργοποιείται το πειθαρχικό σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο.

Μπορεί η περίπτωση του Δημήτρη Σούρα να μην είναι η πιο ακραία και επιλήψιμη, αλλά υπάρχουν ιατροί που προσλαμβάνουν μέχρι και εταιρείες ιατρικού μάρκετινγκ για να «χτίσουν» την εικόνα τους –κάτι ασφαλώς που αντανακλά άμεσα τα προσωπικά τους έσοδα.

Ακούστε τι είπε ο ίδιος στη zougla.gr:Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 22:00