Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας σε τέτοιο βαθμό που τα οχήματα κινούνται σημειωτόν ακόμα και σε δρόμους που βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα και τις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα της ανάπλασης, βάσει των οποίων προωθείται και δίνεται προτεραιότητα στην κυκλοφορία των ΜΜΜ, των ποδηλατών και των πεζών, φαίνεται ότι βρίσκουν ανέτοιμους τους Αθηναίους που έχουν συνηθίσει να κινούνται με το ΙΧ τους, με αποτέλεσμα τη συμφόρηση.

Χαρακτηριστικά, σε κεντρικές οδούς όπως η Πανεπιστημίου, οι έξι λωρίδες μειώνονται σε τρεις, εκ των οποίων η μία είναι για τα λεωφορεία. 

Οι δρόμοι του κέντρου, στις 09:00 της Δευτέρας, "κατακόκκινοι"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται το πρωί της Δευτέρας στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Πανεπιστημίου, στην Ακαδημίας, στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στην Καλλιρρόης, στη Συγγρού, αλλά και σε περιφερειακές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο, όπως στη λεωφόρο Μεσογείων, την Κηφισίας, καθώς και την κάθοδο της Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με κάποιους πρώτους υπολογισμούς, αυτή την ώρα οι οδηγοί θα πρέπει να υπολογίσουν τουλάχιστον 30-40 λεπτά περισσότερα από ό,τι συνήθως προκειμένου να διανύσουν τη γνωστή διαδρομή και να φθάσουν στον προορισμό τους. 

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες και τι δηλώνουν οι «εγκλωβισμένοι» οδηγοί στο zougla.gr:

 

 

 

 

Πανεπιστημίου:

Αμαλίας και Συγγρού:

Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης:

Σημειώνεται ότι τα έργα και οι παρεμβάσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Δείτε εδώ την κίνηση σε πραγματικό χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης