Zougla Newsroom 

Λίγες εβδομάδες πριν αλλάξει η κυβέρνηση το 2019 ο τότε διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά, κ. Γεώργιος Ζαΐμης, είχε αναρτήσει επίσημα ένα έγγραφο με ονόματα εργαζομένων οι οποίοι θα αναλάμβαναν θέσεις προϊσταμένων στη νοσηλευτική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα ονόματα αντιστοιχούσαν σε ανθρώπους με μεγάλη πείρα και πολύχρονη προϋπηρεσία, αλλά και σε εργαζόμενους που διέθεταν και όλα τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις αυτές.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές και τη διοίκηση του νοσοκομείου ανάλαβε ο κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης. Μια από τις πρώτες ενέργειές του ήταν να ακυρώσει τις τοποθετήσεις αυτών των προϊσταμένων και στη συνέχεια να τοποθετήσει τους δικούς του ανθρώπους. Δεν αιφνιδιάστηκε κανένας στο Αντικαρκινικό Πειραιά όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των νέων προϊσταμένων. Ήταν όλοι τους μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΚΕ.

 Χαράλαμπος ΤουμπέκηςΓια όσους γνώρισαν τα ενδότερα των έσω του νοσοκομείου ήταν σαφές πως οι επιλογές του νέου διοικητή αντιμετώπιζαν ένα σοβαρό πρόβλημα: Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που επέλεξε εξαντλούνταν σε γραφειοκρατικές πρόνοιες. Δηλαδή, διέθεταν νομιμοφανή προσόντα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε τέτοιες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές πως το νόμιμο δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό. Σε αυτή την περίπτωση ας προσθέσουμε και τα χαρακτηριστικά του κομματικού συμφέροντος. Έτσι έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι ακριβώς συνέβη μετεκλογικά σε ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά κέντρα της χώρας.

Οι καταγγελίες που έφτασαν στη «Ζούγκλα» για τις τοποθετήσεις νέων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας από τον νυν διοικητή … «βγάζουν μάτι». Νοσηλεύτρια με 40 χρόνια υπηρεσίας από υποδιευθύνουσα την τοποθέτησαν προϊσταμένη για να πάρει τη θέση της μια άλλη με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας.

Επίσης, μόλις την περασμένη Παρασκευή τοποθετήθηκε προϊστάμενη μια νοσηλεύτρια η οποία έχει προσληφθεί στις 26/6 του 1995, ενώ άλλες με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας δεν έχουν πάρει τέτοια θέση.

Να σημειωθεί πως στα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας έφτασαν τουλάχιστον 7 ονόματα νοσηλευτριών που τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης από τον νυν διοικητή, ενώ την ίδια ώρα άλλες εργαζόμενες που έχουν περισσότερα χρόνια εμπειρίας και είναι αρχαιότερες έχουν αποκλειστεί.

Όπως λοιπόν προκύπτει από τις καταγγελίες υφίσταται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας και σωστής αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Ελλάδας. Κύριε Πλεύρη, ως υπουργός Υγείας, έχετε δηλώσει πολλές φορές πως ένας βασικός στόχος σας είναι η εφαρμογή αξιοκρατικών μεθόδων αξιολόγησης του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Το ρεπορτάζ που προηγήθηκε αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο, και ως αρμόδιος είστε υπεύθυνος γι’ αυτό και υποχρεωμένος να διορθώσετε τις εσφαλμένες επιλογές του νυν διοικητή και την προφανή αδικία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης