Μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκαν οι νοσηλείες στις ΜΕΘ αλλά και τις κλίνες Covid της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στις Εντατικές των νοσοκομείων του νησιού νοσηλεύονται 11 συνολικά ασθενείς με κορωνοϊό, με τους 9 να είναι διασωληνωμένοι.

Μάλιστα, ο νεότερος σε ηλικία ασθενής που έχει διασωληνωθεί είναι ένας άνδρας 42 χρονών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα στις ΜΕΘ

Από τους 11 ασθενείς στις ΜΕΘ οι περισσότεροι νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται για έξι άτομα, με τους τέσσερις να είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, είναι κατειλημμένες και οι 4 θέσεις της Εντατικής για κορωνοϊό με τους ασθενείς να έχουν διασωληνωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Χανιά νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 42χρονος άνδρας εδώ και αρκετές ημέρες.

Άνοιξαν επιπλέον κλίνες σε ΜΕΘ

Μέχρι και προχθές οι κλίνες που ήταν διαθέσιμες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Κρήτης ήταν συνολικά 13 συν μία σε εφεδρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πριν δύο ημέρες άνοιξαν επιπλέον κλίνες και αυτή τη στιγμή τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού διαθέτουν συνολικά 16 ενεργές κλίνες, εκ των οποίων οι 11 είναι ήδη κατειλημμένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι κλίνες αυτές μπορούν μέσα σε μία ώρα να φτάσουν τις 26, ενώ σε λίγες ώρες μπορούν να ξεπεράσουν τις 50.

Η εικόνα στις κλίνες Covid-19

Ραγδαία αύξηση όμως παρουσιάζουν και τα περιστατικά στις ειδικές μονάδες Covid-19 των νοσοκομείων της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ήδη στο νησί νοσηλεύονται 35 άτομα στις μονάδες κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι βρίσκονται στο ΠΑΓΝΗ (12 ασθενείς) και ακολουθεί το Βενιζέλειο (7 άτομα), το Ρέθυμνο (3 άτομα), η Ιεράπετρα (3 άτομα), η Νεάπολη (2 άτομα) και ο Άγιος Νικόλαος (ένα άτομο).

Οι ηλικίες των νοσηλευομένων με κορωνοϊό

Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ο 42χρονος, διασωληνωμένος, στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ ο μεγαλύτερος είναι 89 χρόνων.

Την ίδια ώρα, στις κλίνες Covid-19 ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 21 χρόνων και ο μεγαλύτερος 82 χρόνων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετοί ασθενείς της ηλικιακής ομάδας 40 έως 55 χρόνων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης