Κρούσματα κορωνοϊού σε ΕΡΤ και Καθημερινή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 14:05
Κρούσματα κορωνοϊού σε ΕΡΤ και Καθημερινή

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπως και στην εφημερίδα Καθημερινή. ΄Όσον αφορά στην ΕΡΤ, πρόκειται για έναν τεχνικό που εργάζεται στον μηχανισμό ροής του ραδιοφώνου στον τρίτο όροφο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει τον χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.

Η ανακοίνωση της Καθημερινής:

Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος στο site της εφημερίδας έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας.

Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας περαστικά και είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή των συνεργατών και αναγνωστών μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 15:34