Φωτογραφίες- Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

Ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κυκλώματα της νύχτας, φαίνεται ότι είχαν οι δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 41 και 44 ετών, που έπεσαν νεκροί δεχόμενοι τα πυρά από το πιστόλι των 9 mm του μασκοφόρου- εκτελεστή μέσα στο καφέ – μπαρ Pop Up στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Κυριακής (18/12). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχοντας ως βασικό «οδηγό» το βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης, το πρωτόλειο υλικό που έχουν συλλέξει από τις κάμερες των καταστημάτων της γύρω περιοχής, αλλά και τις πρώτες μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, αναζητούν τον εκτελεστή.

Οι έρευνές τους στρέφονται στους κόλπους της «Αλβανικής μαφίας», καθώς το προφίλ του εκτελεστή, οι ταχύτατες κινήσεις του και η ψυχραιμία του, φανερώνουν πως πρόκειται για ένα έμπειρο χρήστη του πιστολιού, που ενδεχομένως έχει σκοτώσει ξανά.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο βασικός στόχος ήταν ο 41χρονος που σκοτώθηκε επί τόπου, ο οποίος σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ήταν «εισπράκτορας» κυκλώματος που πουλά προστασία, ενώ για τον 44χρονο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν εμπλέκεται στο ίδιο κύκλωμα, ή αποτελεί παράπλευρη απώλεια, εξαιτίας του γεγονότος ότι καθόταν στο ίδιο τραπέζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως αξιόπιστες πηγές μέσα από την Αστυνομία, αναφέρουν για αμφότερους τους θανόντες, ότι πρόκειται για παλιούς γνώριμους της ΕΛ.ΑΣ. οπότε καθίσταται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Παράλληλα, τραυματίστηκε από σφαίρα και μια 31χρονη Ελληνίδα, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, η οποία νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό». Τραυματίστηκε επίσης, πολύ ελαφρά και ένας άνδρας, ο οποίος μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, προσπάθησε έντρομος να απομακρυνθεί, αλλά σκόνταψε και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν χρειάστηκε, όμως, να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Το αιματηρό συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τις 21:30, στο μπαρ-καφέ Pop-Up, στον πεζόδρομο της πλατείας επί της οδού 25ης Μαρτίου 13. Σημειώνεται, ότι πολύ κοντά στο σημείο βρίσκεται και μια παιδική χαρά. Ένας μαυροντυμένος άνδρας, που φορούσε χειρουργική μάσκα, εμφανίστηκε έξω από το μαγαζί, κατευθύνθηκε στο τραπέζι που καθόντουσαν τα δύο θύματα και ξαφνικά έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή. Ο 41χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και έχασε την ζωή του επί τόπου, ενώ ο 44χρονος πυροβολήθηκε μία φορά στο στήθος και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι ο κουκουλοφόρος εκτελεστής πριν να ανοίξει πυρ προς το τραπέζι του εξωτερικού χώρου καφετέριας, όπου καθόντουσαν οι δύο άντρες που δολοφονήθηκαν, είχε περπατήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης «σκανάροντας» τον χώρο, ενώ πριν δράσει αστραπιαία ήταν κρυμμένος πίσω από μια πρασιά, απ’ όπου ξεπετάχθηκε ξαφνικά και μέσα σε δευτερόλεπτα έριξε έξι σφαίρες στα δύο θύματα.

Ο δράστης φαίνεται πως είναι επαγγελματίας εκτελεστής, καθώς ο τρόπος με τον οποίο έκανε την εκτέλεση ήταν απόλυτα ακριβής και στοχευμένος. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο εκτελεστής φορά μαύρη φόρμα, με μπλούζα με κουκούλα, και αθλητικά μποτάκια. Όταν πλησιάζει, είναι ψύχραιμος, αδιαφορεί για τον κόσμο που βρίσκεται τριγύρω, βγάζει το πιστόλι μέσα από μία τσέπη του μπουφάν του, με το δεξί χέρι του και πυροβολεί.

 

«Εισπράκτορας» κυκλώματος της νύχτας ο ένας από τους δύο νεκρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών στη Νέα Σμύρνη ήταν γνωστός μπράβος ο οποίος δρούσε στην περιοχή και θεωρείται «εισπράκτορας» κυκλώματος που πουλά προστασία στα μαγαζιά της πλατείας.

Μάλιστα αμφότεροι ήταν άτομα γνωστά στην πλατεία καθότι είναι κάτοικοι Νέας Σμύρνης. Ο πρώτος θανών το τελευταίο διάστημα άλλαζε συχνά τρόπους μετακίνησης κυκλοφορώντας πότε με γρήγορα αυτοκίνητα και πότε με μηχανές μεγάλου κυβισμού. Ωστόσο, φέρεται να μην φυλαγόταν μολονότι είχε αρκετά, ανοιχτά μέτωπα. Αστυνομικές πηγές μιλούν για άτομο που λειτουργούσε ως «μπροστινός» νονών της νύχτας που λυμαίνονται τα νυχτερινά μαγαζιά της Νέας Σμύρνης.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντα και φωτογραφίες από το σημείο: 

 

 

 

 

 

Όλη η περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες της ΔΙΑΣ και περιπολικά εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό του δράστη. 

Δείτε επίσης:

Βίντεο – ντοκουμέντο από τον εκτελεστή της Νέας Σμύρνης και φωτογραφία του πρώτου θύματος

Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες- ντοκουμέντα του θύματος του εκτελεστή – ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης