Πλημμύρισε από κόσμο η παραλία Θεσσαλονίκης παρά το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει για τον περιορισμό διάδοσης κορωνοϊού.

Οι Θεσσαλονικείς, αγνόησαν τις οδηγίες και ξεχύθηκαν στην παραλία, παρασυρόμενοι από την καλοκαιρία στην πόλη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι περισσότεροι πολίτες διατήρησαν τις μεταξύ τους αποστάσεις. Ο δήμαρχος πάντως, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίστηκε οργισμένος με αυτές τις εικόνες, προσκαλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα απαγόρευσης, παραμένοντας στα σπίτια τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει παρόμοια παρέμβαση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται αποφασισμένος να τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα, τοποθετώντας ακόμα και κιγκλιδώματα στη νέα παραλία ώστε να απαγορεύσει την είσοδο στους πολίτες.

«Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αν δεν υπάρξει κεντρική παρέμβαση, αύριο σαν δήμαρχος δεσμεύομαι ότι θα υπάρχει αποκλεισμός της παραλίας με μια ζωνοποίηση ή κάποιο άλλο μέσο», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ήδη, όπως είπε ο ίδιος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, που του έθεσε το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», πρόσεθεσε, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο “plan B” και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ – Φωτο: thessnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης