Λαμία: Μόλις το 3% των πολιτών που έκαναν rapid test βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 14:00
Λαμία: Μόλις το 3% των πολιτών που έκαναν rapid test βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Απρόσμενα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών που έσπευσαν να υποβληθούν σε δωρεάν rapid tests που έκανε ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για να υπάρχει μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο δήμου και νομού σε ό,τι αφορά το ποσοστό των κρουσμάτων.

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας είναι ενθαρρυντικά, αφού το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι κάτω από το 3%, που δείχνει ότι η περιοχή δεν έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Αντιθέτως πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας ώστε να παραμείνουμε σε αυτά τα επίπεδα.

Στα 235 τεστ που έγιναν την πρώτη ημέρα βγήκαν μόνο 7 θετικά. Το ένα μάλιστα αφορά υπάλληλο του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος ήταν εδώ και ημέρες σε περιορισμό κατ΄ οίκον, γιατί είχε έρθει σε επαφή με συνάδελφό του που ήταν επίσης θετικός. 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, από τις 09:00 το πρωί έως και τη 13:00 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο της οδού Φιλίας, παραπλεύρως της ΠΕΛ.

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δώσετε το ΑΜΚΑ και τον αριθμό του κινητού σας. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά με μήνυμα στο κινητό του ατόμου που έχει κάνει το τεστ. Εάν βγει θετικό, θα ακολουθήσει και μοριακό τεστ.

«Θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται στον δήμο μας και ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας...», είπε ο δήμαρχος Λαμιέων, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να στιγματίζουμε και να περιθωριοποιούμε όσους συνδημότες μας νοσούν. Ο Δήμος Λαμιέων επίσης δώρισε μια πλήρως εξοπλισμένη κλίνη ΜΕΘ στο ΓΝ Λαμίας: «Σ’ αυτή τη μάχη δεν είστε μόνοι σας...» ειπε ο Θύμιος Καραΐσκος αναφερόμενος στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 14:17