Σε εξέλιξη βρίσκονται από το μεσημέρι  δύο πυρκαγιές οι οποίες  ξέσπασαν βόρεια της πόλης της Λαμίας. Περίπου στις 14:30 ξεκίνησε η πρώτη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Δίβρη, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πρόκειται για μία περιοχή που δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν τα δύο αεροσκάφη PZL.

Το μέτωπο, όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι μεγάλο και συγκεντρώνονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φλόγες φτάνουν πλέον στο χωριό  και μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων το χωριό εκκενώνεται. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο. 

Στη Δίβρη έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. Επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

Στις 15:00, μία νέα φωτιά ξεκίνησε 6 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, κοντά στο κυνοκομείο της πόλης και εξαπλώνεται λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Η δεύτερη φωτιά σύμφωνα με το lamiareport,  ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, που είναι στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης