Με την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, δρομολογείται πλέον η έκδοση του  40χρονου Ρώσου  Αλεξάντερ Βίνικ (“Mr Bitcoin”), στη Γαλλία. Σύμφωνα με την απόφαση για την έκδοση του, δεύτερο σταθμός του 40χρονου Ρώσου, εφόσον κλείσει εκεί τις δικαστικές του εκκρεμότητες,  θα είναι οι  ΗΠΑ και τέλος η Ρωσία.

Αντιδρώντας στο γεγονός αυτό, ο Βίνικ ξεκίνησε ήδη νέα απεργία πείνας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για άδικη απόφαση που ισοδυναμεί για εκείνον με «θανατική ποινή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο 40χρονος εκζητούμενος δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της απόφασης γιατί του επιδόθηκε στα Ελληνικά.  Ωστόσο,  υπέβαλλε πριν από λίγη ώρα αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προς το παρόν, ο Βίνικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Ο Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 ενώ παραθέριζε με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Για την έκδοσή του είχαν κάνει ένα αιτήματα ΗΠΑ, Γαλλία και δύο η Ρωσία. Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει για όλα τα αιτήματα θετικά, με τελευταία τον Δεκέμβριο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης