Πύρινο μέτωπο στη νότια Κέρκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, 16:32
Πύρινο μέτωπο στη νότια Κέρκυρα

Μεγάλη πυρκαγιά  ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά στη Νότια Κέρκυρα. Στις 16.30, το πυροσβεστικό σώμα ανακοίνωσε την ενίσχυση δυνάμεων στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη  PZL, σταμάτησαν να επιχειρούν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή Κάναντερ.

Μετά τις 18:00, η φωτιά τέθηκε σε περιορισμό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Νωρίτερα, λίγο πριν 17:00, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Παλαιοχώρι και Νεοχώρι όπως δήλωσε στο kerkyrasimera.gr η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή. 

80 στρέμματα έχουν καεί έως τώρα,  κυρίως ελιές, καλάμια, χόρτα και θάμνοι. 

 

 

 

Με πληροφορίες από kerkyrasimera.gr 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, 18:32