Στην Ευελπίδων και στην 33η ανακρίτρια θα οδηγηθεί σήμερα λίγο πριν από το μεσημέρι -συγκεκριμένα στις 11 π.μ.- προκειμένου να απολογηθεί, η 37χρονη μητέρα του 12χρονου κοριτσιού της υπόθεσης του Κολωνού, η οποία συνελήφθη χθες Τετάρτη, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των δύο βασικών κατηγορούμενων, Ηλία Μίχου και  Ιωάννη Σοφιανίδη, οι οποίοι και προφυλακίστηκαν.

Οι κατηγορίες σε βάρος της μητέρας είναι βαρύτατες, αφού στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε με διαταγή εισαγγελέα, αναφέρεται, ότι διώκεται για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, ήτοι της κόρης της, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 37χρονη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού που πέρασε το πρώτο της βράδυ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, θα περάσει σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας, για να απολογηθεί στην κατηγορία ότι εξέδιδε το ίδιο της το παιδί, και θα ζητήσει να λάβει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, την είχαν βάλει εξαρχής στο στόχαστρο τους, και μόλις «έδεσαν» την υπόθεση με συγκεκριμένες κι ατράνταχτες αποδείξεις, προχώρησαν στη σύλληψή της.

Αμέσως μετά την παραπάνω εξέλιξη, αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας παρουσία εισαγγελέα, και κατέσχεσαν ό,τι ψηφιακό πειστήριο βρήκαν, όπως κινητά τηλέφωνα, στικάκια usb και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όλα αυτά θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τα απευθείας εμβάσματα των βιαστών στους τραπεζικούς λογαριασμούς της 37χρονης, αυτά ήταν που απετέλεσαν την πιο ισχυρή απόδειξη προκειμένου να προχωρήσουν οι αστυνομικοί στη σύλληψή της με την κατηγορία της μαστροπείας.

Η ίδια φέρεται να αρνείται τη συγκεκριμένη κατηγορία που της αποδίδεται, ισχυριζόμενη ότι τα δύο εμβάσματα που εντοπίστηκαν, αφορούσαν την 12χρονη κόρη της, χωρίς η ίδια να γνωρίζει την ύπαρξή τους. Υποστήριξε δε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές,  πως το παιδί της είχε πάρει την κάρτα της γι’ αυτό και εμφανίζονται στον δικό της τραπεζικό λογαριασμό τα δύο ποσά των 20 και 25 ευρώ, που προορίζονταν για την 12χρονη, τα οποία είχε καταθέσει ο 53χρονος βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος.

Στη δικογραφία βέβαια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομικές πηγές, τα χρήματα που εμφανίζονται στον λογαριασμό της μητέρας, δεν αφορούν μόνο εμβάσματα από τον 53χρονο που φέρεται να λάμβανε συγκεκριμένα ποσά από τους πελάτες- παιδεραστές στους οποίους “πλάσαρε”  τη 12χρονη, αλλά και από τους ίδιους τους πελάτες προς την 37χρονη.

Επίσης στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες όπως και μηνύματα που προέκυψαν από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων της μικρής, της μητέρας της και των άλλων κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ οι εξελίξεις που αναμένεται να λάβουν χώρα από εδώ και πέρα θα είναι ραγδαίες, καθώς  μετά από παραγγελία του προέδρου της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι λογαριασμοί των μελών της οικογένειας της 12χρονης, του Ηλία Μίχου και της οικογένειας του, αλλά και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση, θα ελεγχθούν εξονυχιστικά, με σκοπό να εντοπιστούν ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα των ατόμων αυτών. Παράλληλα ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα -και- για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον οι έρευνες των αρχών στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγηθούν στην σύλληψη ακόμη ενός συγγενικού προσώπου της 37χρονης ή του πατέρα της ανήλικης, που χαρακτηρίζεται «κλειδί» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη και κάποιων άλλων ατόμων, από έναν αριθμό 15 ανδρών, που αναγνώρισε από φωτογραφίες η ανήλικη κατά την διάρκεια των δύο πρώτων καταθέσεων της στο τμήμα ανηλίκων, παρουσία έμπειρου παιδοψυχολόγου της υπηρεσίας.

Παράλληλα χθες μετά την προσαγωγή της 37χρονης μητέρας, στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν και τρία από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, ήτοι η 12χρονη μαζί με άλλα δύο ανήλικα αδέλφια της. Το κοριτσάκι έδωσε χθες νέα συμπληρωματική κατάθεση, την τρίτη κατά σειρά, παρουσία παιδοψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη διάρκεια αυτής της κατάθεσης, φέρεται να ερωτήθηκε για λεπτομέρειες αναφορικά με τα ραντεβού τα οποία της έκλεινε ο 53χρονος, καθώς και για το εάν είχαν επισκεφθεί μαζί οίκο ανοχής. Δεν αποκλείεται λοιπόν, τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν και συλλήψεις «πελατών», τους οποίους φέρεται να «ψάρευε» ο Ηλίας Μίχος, προκειμένου στη συνέχεια να τους «προωθήσει» τη 12χρονη.

Πάντως και τα τρία παιδιά της οικογένειας πέρασαν τη νύχτα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ αναμένονται οι κινήσεις του εισαγγελέα που θα δώσει παραγγελία ως προς το πού θα φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα πάντα με πηγές από το εσωτερικό της Αστυνομίας, και από άτομα που χειρίζονται την όλη υπόθεση, έγιναν προσπάθειες συγκάλυψης της βρώμικης αυτής υπόθεσης από ορισμένους εκ των εμπλεκόμενων και στο πλαίσιο αυτό υπήρχαν επικοινωνίες της μητέρας της 12χρονης, με άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 53χρονου. Η 37χρονη φέρεται να εξεβίαζε το εν λόγω άτομο το οποίο με τη σειρά του προσέφερε -ή και έδωσε- χρήματα για να μην ανοίξουν τα στόματα.

Παράλληλα μετά την επίσημη καταγγελία από την μητέρα της ανήλικης στις Αρχές τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, μια καταγγελία που έγινε μετά από έντονες πιέσεις από τους θείους του κοριτσιού προκειμένου η μητέρα να πάει στην ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου άκουγαν συνομιλίες «φωτιά», για την όλη υπόθεση. 

Έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται σιγά- σιγά το κουβάρι των αποκαλύψεων που οδήγησε στις πρώτες συλλήψεις του 53χρονου κατηγορούμενου ως παιδεραστή- μαστροπού Ηλία Μίχου και του 42χρονου κατηγορούμενου ως παιδεραστή, Ιωάννη Σοφιανίδη. Και έπεται συνέχεια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης