Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Άγρια παραμένει η κατάσταση στους δρόμους της Αττικής, με συμμορίες ληστών να «μπουκάρουν» ακόμη και μέρα-μεσημέρι σε καταστήματα και με την απειλή όπλου να αποσπούν χρήματα από επιχειρηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε μπαράζ ληστειών στις περιοχές του Κερατσινίου και της Νίκαιας, ενώ την «τιμητική» της είχε, όπως δημοσίευσε χθες το zougla.gr, και η περιοχή του Ταύρου.

Στην πρώτη περίπτωση, στο στόχαστρο δύο ληστών, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκε ένα περίπτερο που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Κωνσταντινουπόλεως με τη Λεωφ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Ωστόσο, οι δύο δράστες υπολόγιζαν χωρίς τον… υπάλληλο. Και αυτό γιατί, όπως φαίνεται στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, οι δύο άνδρες κινήθηκαν απειλητικά προς την πόρτα του περιπτέρου, ο υπάλληλος ωστόσο αρνήθηκε να τους ανοίξει και τους φώναξε ότι παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία. Οι δύο δράστες προφανώς τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια.

Δεν κατάφεραν, όμως, να πάνε μακριά, καθώς είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η ομάδα ΔΙΑΣ Κερατσινίου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και έπειτα από αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ληστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα, βρέθηκε κρυμμένο ένα πιστόλι-ρεπλίκα με το οποίο προσπάθησαν να ληστέψουν το κατάστημα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών στην Αττική.

Και μπορεί στην πρώτη περίπτωση ο υπάλληλος του περιπτέρου να τη γλύτωσε, δυστυχώς δεν έγινε το ίδιο με την εργαζόμενη ενός φαρμακείου στη Νίκαια, η οποία μάλιστα έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας μέρα-μεσημέρι.

Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν η γυναίκα αντίκρισε έναν άνδρα με καλυμμένη τη μύτη και το στόμα του να εισβάλει στο φαρμακείο και να τραβά ένα πιστόλι από μία πορτοκαλί σακούλα. Όπως είναι λογικό, στη θέα του όπλου η γυναίκα «πάγωσε». Έκανε μερικά βήματα πίσω και άφησε τον άνδρα να κινηθεί ελεύθερα προς τη μεριά του ταμείου προκειμένου να ολοκληρώσει το… έργο του.

Έτσι και έγινε. Όπως θα δείτε στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, ο ληστής προσέγγισε το ταμείο, πήρε μερικές εκατοντάδες ευρώ και έγινε καπνός.

 

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης