Νεκρός βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Ντουμπάι ο Βασίλης Γεωργιάδης, επιχειρηματίας και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση «Noor 1», για τη μεταφορά τριών τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες του θανάτου του, αλλά, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα dikografies.blogspot.com, δίπλα του βρέθηκε νεκρό και το σκυλί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε έρθει κατ’ επανάληψη σε επαφή με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Του είχε αποκαλύψει μια σειρά από στοιχεία τα οποία ο δημοσιογράφος είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Ο μέχρι και πρόσφατα εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος μετατέθηκε στην Σύρο, είχε κάνει λόγο για κατάθεση στοιχείων από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που αφορούσαν σε πληροφορίες προερχόμενες από τον Βασίλη Γεωργιάδη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ. Επίσης, ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει να καταθέσει για την υπόθεση «Noor 1». Στον Βασίλη Γεωργιάδη, όμως, οι Αρχές του Ντουμπάι είχαν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Τότε είχε τεθεί το ζήτημα να σταλεί στο Ντουμπάι δικαστικός λειτουργός για να λάβει την κατάθεση του Βασίλη Γεωργιάδη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Βασίλης Γεωργιάδης μαζί του, είχε στείλει στο Ντουμπάι συνεργάτη του δημοσιογράφο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή μαζί του και είχε καταγράψει κατά τη διάρκεια συνέντευξης μια σειρά από στοιχεία τα οποία αποκάλυπτε ο επιχειρηματίας, που γνώριζε, όπως ισχυριζόταν, πρόσωπα και πράγματα για τα κυκλώματα του Περσικού Κόλπου, την ίδια την υπόθεση «Noor 1» αλλά και την εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων σε αυτήν τη βρώμικη ιστορία.

Τότε ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο και συνεργάτη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και της «Ζούγκλας» για μια σειρά από πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Μαίρης Μπενέα, «ο Βασίλης Γεωργιάδης ζούσε σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, καθώς του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τα Αραβικά Εμιράτα, για οικονομική αντιδικία, και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές των “Δικογραφιών”, δικοί του άνθρωποι, με τους οποίους μιλούσε συχνά, τον αναζήτησαν στο τηλέφωνο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να πάρουν απάντηση. Συγγενικά του πρόσωπα ενημερώθηκαν από την πρεσβεία ότι βρέθηκε ένα πτώμα στο διαμέρισμά του, από τον σεκιουριτά της πολυκατοικίας. Η αιτία θανάτου του παραμένει άγνωστη, καθώς, κατά περίεργο λόγο, εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου του, στις 3 Σεπτεμβρίου, χωρίς να γίνει αναγνώριση στο πτώμα του και χωρίς επίσης να γίνει νεκροψία και νεκροτομή. Το συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι η σορός του παραμένει ακόμη στα Εμιράτα, καθώς δεν την έχουν παραλάβει οι οικείοι του, ενώ είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα προσωπικά του είδη, μεταξύ των οποίων πολύτιμες σημειώσεις και δύο λαπ τοπ».

Δείτε το απόσπασμα από όσα είχε δηλώσει ο Βασίλης Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το zougla.gr στο Ντουμπάι:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης