Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό όχημα στον Απαλό στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές απ’ το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος υπηρετούσε χρόνια το Σώμα σε εκείνη την περιοχή. Το πυροσβεστικό όχημα ακινητοποιήθηκε στο τέλος του δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού, όπου παρέμεναν αποκλεισμένοι μαθητές και δάσκαλοι, αφού έπεσε σε ρέμα που δεν φαινόταν λόγω των νερών. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άτυχο πυροσβέστη, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει έξω και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άφησε ορφανά τρία παιδιά… Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του, αστυνομικοί και όσοι βρέθηκαν στο σημείο δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο άτυχος άνδρας «έφυγε» στο καθήκον τόσο άδικα.

Τον θάνατο του πυροσβέστη επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω ανακοίνωσης στην οποία αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

»Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Σε αυτό το σημείο τον βρήκαν νεκρό οι συνάδελφοί του

Το χρονικό της διάσωσης

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας υπήρχε οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο. Η σφοδρή βροχόπτωση «χτύπησε» ολόκληρο τον νομό, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του Δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

«Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος.

Αγωνία για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτηρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων, και αναμένουν εκεί μέχρι νεοτέρας» ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, ενώ οι δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης αυξάνονταν. Στο σημείο έσπευσαν και στρατιωτικά οχήματα για να παρέμβουν.

Ο άτυχος πυροσβέστης κατευθυνόταν προς το δημοτικό σχολείο προκειμένου να συνδράμει στη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, η επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών από δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται ότι ο Έβρος και ιδιαίτερα η περιοχή του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης, «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

Δείτε εικόνες και βίντεο του ThessToday:

 

 

Δείτε το βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή και το νηπιαγωγείο:

 

 

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

Προβλήματα στη Σαμοθράκη

Ακόμα και το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν φτάσει και εκεί. Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε: «Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρακαλούνται οι δημότες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

Πληροφορίες από thesstoday.gr, evros-news.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης