Tο νέο κύμα κακοκαιρίας που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει ονομάσει «Τηλέμαχος», ήδη χτυπάει τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας. Η συγκεκριμένη κακοκαιρία, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία θα μας απασχολήσει και την Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά τη διατήρηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, τις χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά, και τους θυελλώδεις βοριάδες.

Δείτε ζωντανά τη χιονόπτωση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο 17ο χιλιόμετρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρτης εκτιμώμενης χιονόπτωσης για τη Δευτέρα και την Τρίτη 

(Ο παρών χάρτης του Meteoclub, αποτυπώνει τις περιοχές που θα επηρεαστούν από το νέο βαρομετρικό σύστημα. Στον χάρτη υποδεικνύονται οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα χιονίσει για το διήμερο 07-08/01/2019 και το ύψος της χιονόστρωσης. Επίσης έχουν σημειωθεί οι γεωγραφικές περιοχές όπου εστιάζεται η δυναμική / ένταση του φαινομένου. Στις μαρκαρισμένες πράσινες περιοχές θα υπάρχουν κατά βάση ασθενή φαινόμενα με διαστήματα παύσεων – βελτίωσης. Στις μαρκαρισμένες κίτρινες περιοχές θα υπάρχουν φαινόμενα ασθενούς έως και μέτριας έντασης χωρίς να αποκλείονται διαστήματα με παύσεις. Στις μαρκαρισμένες κόκκινες περιοχές θα υπάρχουν φαινόμενα με πιθανή ισχυρή ένταση κατά διαστήματα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aναλυτικά: Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία και πού χρειάζονται αλυσίδες σε όλη την Ελλάδα

Δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία:

Με τα τελευταία στοιχεία οι κάτοικοι της Αττικής θα πρέπει να περιμένουν χιονόπτωση έως και τα παραθαλάσσια τμήματα και σε ορισμένες περιοχές ακόμα και χιονόστρωση άνω των 100-150μ. έως και την Τρίτη τα ξημερώματα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το νέο σύστημα επηρεάζει την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο με χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές. Δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις από το ύψος της Τρίπολης έως και τα παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου να αποκτήσουν πιο δυναμικό χαρακτήρα με χιονοπτώσεις ή εναλλαγές με χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου.

 Εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019

Παράλληλα ο καιρός από το ύψος του βορείου Αιγαίου και νοτιότερα θα επιδεινωθεί αρχικά σε νότια Χαλκιδική και Σποράδες με χιονοπτώσεις ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστεί η Εύβοια και μέρος της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Περαιτέρω υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Δευτέρας και τα ξημερώματα της Τρίτης  με πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρική Εύβοια, Αττική – μέρος της Βοιωτίας και βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Αυξημένη πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση καταιγίδας στην Εύβοια,την ανατολική Αττική και την ανατολική – βορειοανατολική Πελοπόννησο από έως και αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

Δείτε live πώς κινούνται οι ψυχρές αέριες μάζες:

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειώνονται βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις από τα 200μ. και άνω.

Εν τω μεταξύ ισχυρός παγετός θα επικρατεί σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με το θερμόμετρο να καταγράφει πτώση ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου σε Φλώρινα , Πτολεμαΐδα ,Κοζάνη, Γρεβενά

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 Μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις αρχικά έως 5 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα ολικού παγετού στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα με το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει τους 0 βαθμούς Κελσίου ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης θα πέσει στους – 7 έως -18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά οι καιρικές συνθήκες στην Αττική

Στην Αθήνα  ήδη έχει αρχίσει χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων. Αναμένουμε αργά το βράδυ της Δευτέρας χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές ανά διαστήματα. 

Στα βόρεια προάστια τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα ειδικά σε δρόμους συνοικιών ή σε δρόμους μεγάλων κλίσεων. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο οδικό δίκτυο.

Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένουμε χιονοστρώσεις έως και το ύψος της Κερατέας, ενώ στα βόρεια (Μαλακάσα – Καπανδρίτι) θα σημειωθούν χιονοστρώσεις που θα ξεπεράσουν πιθανόν τα 20 εκατοστά.

Χάρτης χιονοπτώσεων στην Αττική - Forecastweather

Στη δυτική Αττική αναμένουμε και εκεί χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις. Από την Τρίτη το μεσημέρι όμως  αναμένουμε όπως όλα δείχνουν βελτίωση του καιρού.

Ακολουθούν πίνακες πιθανοτήτων καθώς και χάρτης χιονοπτώσεων – χιονοστρώσεων στην Αττική. Πατήστε πάνω για να δείτε σε μεγαλύτερη εικόνα: 

Δείτε επίσης: Πυκνή χιονόπτωση στον Άγιο Στέφανο, στον Διόνυσο και στη Νέα Ερυθραία

Διαβάστε επίσης: Έντονη χιονόπτωση στα Κιούρκα

Κλειστά πολλά σχολεία στην Αττική 

O κατάλογος των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά αύριο επικαιροποιείται στη σελίδα του Fb της Περιφέρειας Αττικής: https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/

 Στους 46 ανήλθε ο αριθμός των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, των οποίων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, καθώς η παροδική βαρυχειμωνιά κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της, όσο βραδιάζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στη Ραφήνα εμφανίσθηκαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα.

Συγκεκριμένα, στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού.

Στο Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στο Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στο Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα

Ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο, ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα.

Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Με απόφαση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών από το ψύχος, την αποφυγή ατυχήματος λόγω του παγετού που ενδέχεται να αναπτυχθεί, αλλά και εξαιτίας αδυναμίας προσέλευσης εκπαιδευτικών που μένουν εκτός του Δήμου.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς. Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών προς και από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα γίνει με προσωπική ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έδωσε εντολή οι υπηρεσίες του Δήμου να τεθούν σε επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Επίσης, με απόφασή του θα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές του Δήμου μας για όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.
  
Αρσάκεια: Κλειστά τα σχολεία Εκάλης, Ψυχικού, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων

Λόγω καιρικών συνθηκών τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 με απόφαση του Δήμου Διονύσου. Τα Αρσάκεια Ψυχικού, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων θα μείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποφάσεις των αντίστοιχων δημοτικών αρχών.

Ανοιχτά τα σχολεία στο Χαϊδάρι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Χαϊδαρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τo παρακάτω τηλέφωνο: 213 2047200. Ενημέρωση θα υπάρχει και από το site www.haidari.gr και από την επίσημη σελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου στο facebook.

Κλειστά σχολεία στην επαρχία 

Όσον αφορά στην επαρχία, μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία σε:

Κιλκίς
Βόλβη
Καστοριά
Φλώρινα
Λάρισα
Ιωάννινα
Δυτική Μακεδονία
Βοιωτία
Κεφαλονιά και Ιθάκη
Ηλεία

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη 

Σε ό,τι αφορά την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά (όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί), όπως επίσης και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης). Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.

Στο Δήμο Χαλκηδόνας τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθυλάκκου, Ν. Μεσήμβριας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγχιάλου και Ξηροχωρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Παύλου Μελά.

Στη Λευκάδα δεν θα λειτουργήσουν:

Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.
Νηπιαγωγείο Καρυάς.
Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου.
Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.
Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Σημειώνεται πως είναι πιθανόν να ανακοινωθούν και άλλα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Αττικής αλλά και στην επαρχία.

Kλειστές οι σχολικές μονάδες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στους δήμους της Δυτ. Θεσσαλίας

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες λόγω των καιρικών συνθηκών, σε δήμους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα:

Δήμος Αργιθέας: O δήμαρχος Αργιθέας, Λάμπρος Τσιβόλας ύστερα και από την εισήγηση της σχολικής επιτροπής, αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός) τα σχολεία του δήμου (νηπιαγωγείο και δημοτικά) θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά.

Δήμος Μετεώρων: Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, λόγω παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Πύλης: Μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης, Κώστα Μαράβα, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Σοφάδων: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σοφάδων, λόγω του ισχυρού παγετού, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Καρδίτσας: Από τον δήμο Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι λόγω του παγετού που αναμένεται να είναι ολικός, (θερμοκρασία υπό το μηδέν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου) όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μουζακίου: Όλα τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Παλαμά: Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών. Για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων την Τετάρτη 9/1 ο δήμος Παλαμά θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, λόγω παγετού.

Δήμος Φαρκαδόνας: Αύριο δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φαρκαδόνας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων

O δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Παρά την προεργασία που είχε γίνει για την κακοκαιρία, ειδικά τα παλιά κτήρια αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη θέρμανση, αν και οι καυστήρες λειτούργησαν.

Έτσι, κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει σε όλον τον δήμο Τρικκαίων. Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ κλειστά θα είναι τα άλλα ΚΔΑΠ του δήμου.

Παρακολουθήστε από το zougla.gr ό,τι συμβαίνει στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στην Εθνική Οδό

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στη λεωφ. Κηφισίας

Την Τρίτη  χιονοπτώσεις αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς στην Αττική από το ξημέρωμα της Τρίτης

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το πώς θα κινηθεί ο χιονιάς στην Αττική τα οποία δίνει στη δημοσιότητα το Forecastweather:

Τρίτη μεσάνυχτα έως και πρωινές ώρες

Αρχικά, πυκνές νεφώσεις σε όλο σχεδόν τον νομό Αττικής εκτός από τα νότια -νοτιοανατολικά τμήματα, με χιονοπτώσεις, παροδικά ισχυρές στο δυτικό και βόρειο Λεκανοπέδιο και τη βόρεια Αττική, καθώς και χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης στη βορειοανατολική Αττική, και στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο.

Μέσα στο ξημέρωμα,ο πυρήνας των έντονων φαινομένων θα μετατοπίζεται σταδιακά ανατολικότερα απασχολώντας ολόκληρο το Λεκανοπέδιο έως και τα νότια προάστια.

Φυσικά, όσο πιο νότια κινούμαστε οι χιονοπτώσεις θα εξασθενούν αλλά φαίνεται ότι η όλη διάταξη είναι ικανή να δώσει έστω και ένα μικρό χρονικό διάστημα γενικευμένων χιονοπτώσεων.

Νωρίς το πρωί οι χιονοπτώσεις φαίνεται να περιορίζονται στη βορειοανατολική Αττική και να συνεχίζουν για κάποιο διάστημα να επηρεάζουν και τα βόρεια και ανατολικά προάστια του Λεκανοπεδίου με τη μορφή χιονομπορών, προτού σταματήσουν τελείως και ανοίξει ο καιρός.

Θερμοκρασία : κέντρο 1 οC, δυτικά προάστια 0 oC, βόρεια προάστια -2 με -1 oC , ανατολικά προάστια -1 με 0 oC, νότια προάστια-νότια Αττική 1-2oC. Χαλκίδα -1oC.

Τρίτη μεσημέρι- υπόλοιπο ημέρας

Ο καιρός θα ανοίξει σε όλο τον νομό Αττικής και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Θερμοκρασία : κέντρο 5 οC, δυτικά προάστια 5 oC, βόρεια προάστια 2-3oC , ανατολικά προάστια 4-5 oC, νότια προάστια-νότια Αττική 6-7oC. Χαλκίδα 4οC.

Ενδεχόμενες μετατοπίσεις στα διαστήματα εκδήλωσης των χιονοπτώσεων κατά 2-3 ώρες είναι μέσα στα όρια του προγνωστικού σφάλματος.

Πηγές: Μeteoclub, Forecastweather, Eθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης