Σε πρώτη «ανάγνωση» σε οπαδικές διαφορές οφείλεται η επίθεση και ο τραυματισμός του 15χρονου μαθητή, από τον 16χρονο συμμαθητή που είναι μακρινοί συγγενείς, αφού οι πατεράδες τους είναι ξαδέλφια! Να θυμίσουμε, δε, πως το σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας. 

Η Εισαγγελία Αμαλιάδος μετά την απολογία του 16χρονου τον άφησε ελεύθερο καθώς η εισαγγελέας δεν του απήγγειλε κατηγορίες, καθώς τη Δευτέρα,  θα βγει το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο θα διαμορφώσει καταλυτικά το κατηγορητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν παραδόθηκε ο 16χρονος στο Αστυνομική Τμήμα Αμαλιάδας σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο τραυματισμός του 15χρονου δε φαίνεται ότι έγινε με το τιρμπουσόν που παρέδωσε στην αστυνομία κατά την παράδοση του, αλλά με μαχαίρι κάνοντας τη πολιτική αγωγή να μιλά  για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο 16χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχε έρθει σε κάποια διένεξη με τον 15χρονο πριν λίγες ημέρες, έχοντας δεχτεί λεκτική «επίθεση» για οπαδικές διαφορές ενώ ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, λέγοντας ότι δεν πίστευε πως θα είχε τραυματιστεί ο συμμαθητής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να ληφθούν μέτρα… να μη δοθεί συνέχεια»

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν ο πατέρας του 15χρονου Παναγιώτης Κούντουρας, ο οποίος είπε ότι ο γιος είναι φοβισμένος και δέχονταν πιέσεις να μπει στην παρέα του 16χρονου, που παλιότερα είχαν μια φιλία.

Αυτή η φιλία διεκόπη, όπως τόνισε, όταν ο γιος του αντελήφθη κάποια πράγματα στον 16χρονο που δεν του άρεσαν, θέλοντας να ξεκόψει από την παρέα του.

Από εκείνη τη στιγμή, επεσήμανε, δέχονταν πιέσεις με αποκορύφωμα την «επίθεση» με το αιχμηρό αντικείμενο.

Κατήγγειλε δε, κι άλλοι μαθητές, φίλοι του 16χρονου, απειλούν έχοντας αιχμηρά αντικείμενα, ακόμα και εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας των μαθητών.

«Μαχαίρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας…»

Ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση και η «επίθεση» δεν έγινε με ένα πολυεργαλείο, αλλά με μαχαίρι, υποστήριξε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Σάκης Κότσιφας:

«Πρόκειται για ένα δυσάρεστο γεγονός που έγινε μάλιστα σε σχολικό χώρο. Ο εντολέας μου υπέστη επίθεση με μαχαίρι από συμμαθητή του, ο οποίος του κατάφερε δύο πλήγματα, ένα στον αγκώνα και ένα στην ωμοπλάτη. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το θύμα μια επίθεση στο πρόσωπο για να τον χαρακώσει από τον δράστη.

Μεγάλο πρόβλημα η συνύπαρξη τους στο σχολείο

Γιατί καμιά φορά τα πάθη δρουν όχι μόνο από την διάθεση των παιδιών, αλλά από την διάθεση και καθοδήγηση των μεγαλυτέρων, οι οποίοι εκπροσωπούν αθλητικά σωματεία και δίνουν αρνητικές κατευθύνσεις όσον αφορά στη συμπεριφορά των φιλάθλων.

Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιωάννης Χαλδής ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος, έχοντας ζητήσει συγνώμη, προσθέτοντας ότι ήθελε να φοβίσει τον 15χρονο, χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτήρι:

«Ήθελε να τον φοβίσει και τον χτύπησε με την λεπίδα ενός ανοιχτηριού. Δεν ήθελε να τον χτυπήσει. Φοβήθηκε το παιδί. Υπάρχουν προηγούμενα. Έχουν οπαδικές διαφορές. Αυτός ήταν ο λόγος.

Οι γονείς των παιδιών τα βρήκαν μεταξύ τους. Ζητήσαμε ταπεινά συγνώμη από τους γονείς και από τους μαθητές και από την κοινωνία της Αμαλιάδας για την συμπεριφορά του παιδιού». 

Πηγή: Patris News

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης