Όποια πέτρα και να σηκώσεις στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Θανάση Τζήλου ένα όνομα θα βρεις από κάτω. Ο λόγος για τον Νίκο Συντυχάκη, άμεσο και διαχρονικό συνεργάτη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Capital, συμφερόντων του εφοπλιστή.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Συντυχάκης είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση Noor1 και της μεταφοράς τριών τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελλάδα. Είναι αυτός που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με 622.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, ποσό το οποίο δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Συντυχάκης ήταν και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη στις ΗΠΑ αλλά μετά από μία πρόσφατη μετακίνηση, η δομή της εταιρείας αυτής άλλαξε. Επισημαίνεται ότι κάθε αλλαγή και μετακίνηση μεγαλοστελεχών σε αυτού του τύπου τις εταιρείες και υπό αυτές τις συγκυρίες έχουν τον νόημά τους το οποίο αντιλαμβάνονται πλήρως αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Ο Νίκος Συντυχάκης λοιπόν, σύμφωνα με ντοκουμέντα-έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το zougla.gr και που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, είναι ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνονται οι δράστες της εγκληματικής αυτής ενέργειας.

Στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο του zougla.gr αποκαλύφθηκαν οι επικοινωνίες του φερόμενου ενός εκ των δραστών Χρήστου Πρωτογεράκη με τον Νίκο Συντυχάκη αλλά και με το μεγαλοστέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και διευθυντού επικοινωνίας της ομάδας Κωνσταντίνου Καραπαπά.

Με το νέο δημοσίευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019 αποκαλύπτεται η επικοινωνία του δεύτερου φερόμενου ως δράστη του ξυλοδαρμού Δημήτρη Μαντατά, ο οποίος έχει διαφύγει ήδη στη Ρωσία, με τον Νίκο Συντυχάκη. Ο Δημήτρης Μαντατάς συνομιλεί επίσης με τον Χρήστο Πρωτογεράκη. Οι δύο δράστες δηλαδή συνεννοούνται.  Επίσης εντοπίζεται συνομιλία του Δημήτρη Μαντατά με τον γιο του αρχιδιαιτητή Φραγκίσκου Σωμαρακάκη του οποίου το όνομα πρωταγωνίστησε στο παρελθόν στην περίφημη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκάθαρα πλέον εμφανίζεται ο Νίκος Συντυχάκης σε ρόλο πρωτεύοντα σε αυτή την υπόθεση συνομιλώντας και με τους δύο δράστες.

Τα δύο νέα διαγράμματα που δημοσιεύει σήμερα το zougla.gr αποκαλύπτουν το πλέγμα συνομιλιών που έχουν ήδη αποτυπωθεί από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νίκος Συντυχάκης είναι αποδέκτης των κλήσεων ευρισκόμενος πάντα στα γραφεία της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη στην οδό Ιάσωνος 3 στον Πειραιά. Ο γιος του αρχιδιαιτητή Σωμαρακάκη δέχεται κλήση ενώ εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Δείτε τα σχετικά διαγράμματα (Κάντε κλικ για να δείτε μεγαλύτερη εικόνα)

Τι αποκάλυψε το zougla.gr σχετικά με τις επαφές του Κώστα Καραπαπά με τον Χρήστο Πρωτογεράκη

Όπως αποκάλυψε χθες Παρασκευή το zougla.gr, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών του ξυλοδαρμού κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκληματική αυτή ενέργεια.

Η χαρτογράφηση αυτή είναι λεπτομερής και αφορά σε όλες τις συνομιλίες μέσω τηλεφώνων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών και διαφόρων προσώπων ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες ή και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Το zougla.gr αποκάλυψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες ενός εκ των δραστών, του Χρήστου Πρωτογεράκη, πρώην ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής ο οποίος ήδη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές. Τρία διαγράμματα της αστυνομίας πιστοποιούν και ταυτοποιούν τις συνομιλίες αυτές.

Από την εξέταση των εν λόγω διαγραμμάτων προκύπτει ότι ο Χρήστος Πρωτογεράκης συνομιλούσε κατ’ επανάληψη με τον άμεσο συνεργάτη και μεγαλοστέλεχος της Capital συμφερόντων Μαρινάκη, Νίκο Συντυχάκη καθώς με παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πάντα όμως μέσω ενδιάμεσου τηλεφώνου του οποίου ο αριθμός αλλάζει κατά σύστημα.

Έτσι, σε μία από τις αρθρωτές αυτές συνομιλίες όπως καταγράφονται στο διάγραμμα 20Β, προκύπτει πως ο δράστης του ξυλοδαρμού Χρήστος Πρωτογεράκης συνομιλεί με τον κάτοχο αριθμού κινητού τηλεφώνου που τελειώνει σε 777 που δεν είναι άλλος από τον γνωστό παράγοντα και διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κωνσταντίνο Καραπαπά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαγράμματος, ο Κων. Καραπαπάς τη στιγμή της συνομιλίας βρισκόταν στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε μεγαλύτερη εικόνα

Στο διάγραμμα 20 Α, ο Χρήστος Πρωτογεράκης φαίνεται να τηλεφωνεί στον Νίκο Συντυχάκη ο οποίος τη στιγμή που λαμβάνει το τηλεφώνημα βρίσκεται στη διεύθυνση Ιάσωνος 3 όπου είναι και η έδρα της Capital, δηλαδή της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε μεγαλύτερη εικόνα

Σοκάρει το ανακριτικό πόρισμα για την υπόθεση Τζήλου

Ενδεικτικό της αγριότητας με την οποία οι δράστες χτύπησαν τον διαιτητή αποτελεί το πόρισμα της ανάκρισης καθώς οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών τεκμηριώνουν την πρόθεση των δραστών να τον σκοτώσουν και επισημαίνουν τον προμελετημένο χαρακτήρα της επίθεσης.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα

«Από τα πρώτα στάδια των ερευνών, δεδομένου του τόπου και του χρόνου της επίθεσης διαφάνηκε σαφώς ότι οι  δράστες είχαν προαποφασίσει και προσχεδιάσει την εγκληματική δράση τους και ανέμεναν τον παθόντα ΤΖΗΛΟ να εξέλθει από την οικία του θεωρήθηκε δε σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο να επιτήρησαν την κατοικία του σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνήθειες και το καθημερινό του πρόγραμμα.

Ακόμα, από τα προανακριτικά στοιχεία, διαφάνηκε ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ο ΤΖΗΛΟΣ, τα οποία επικεντρώθηκαν στο δεξί του γόνατο, αλλά και στο κεφάλι, δεν επέβησαν μοιραία για τη ζωή του εξαιτίας της ενστικτώδους αντίδρασης να προστατεύσει το κεφάλι με τα χέρια του, κίνηση που εν πολλοίς είχε ως επακόλουθο να προκληθούν τραύματα μόνο στην αριστερή πλευρά του τριχωτού της κεφαλής και αρκετά στα χέρια του.

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των στοιχείων της έρευνας και συγκεκριμένα, αφενός ότι οι τελούμενες αξιόποινες πράξεις είχαν προσχεδιασθεί – προαποφασισθεί από τους δράστες (φυσικούς, αλλά και τυχόν ηθικούς αυτουργούς), αφετέρου το γεγονός ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό επικίνδυνο όργανο (σφυρί), καταφέρνοντας με αυτό αλλεπάλληλα χτυπήματα σε ευπαθή σημεία του σώματος του παθόντα, που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την ζωή του, τεκμηριώθηκε η ανθρωποκτόνος πρόθεσή τους, η οποία φέρεται να διακόπηκε, όχι με δική τους βούληση, αλλά εξαιτίας της παρουσίας των περίοικων που αντιλήφθηκαν την εξέλιξη του περιστατικού».

To βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης