Παραδόθηκε στις Αρχές ο μέχρι πρότινος, καταζητούμενος για την δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, Μανώλης Καλομοίρης, με συνοδεία δικηγόρων. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Ξυλούρης σκότωσε τον πατέρα του Μανώλη Καλομοίρη, Λευτέρη, στο χωριό Περαχώρι στ’ Ανώγεια της Κρήτης. 

Την ίδια ώρα, ποικίλουν τα σενάρια σχετικά με τη δολοφονία που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και θλίψη στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 30χρονος κτηνοτρόφος, Γιώργος Ξυλούρης διαπληκτίστηκε με τον Λευτέρη Καλομοίρη, ηλικίας 63 ετών, οι οποίοι ήταν γείτονες. Λέγεται πως οι κτηματικές διαφορές ήταν ο λόγος της διαφωνίας. Ωστόσο, νεότερα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο καβγάς έγινε μεταξύ των δύο νεαρών με αφορμή ένα πάρκινγκ. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Μανώλης Καλομοίρης

Στη συνέχεια, οι δύο νέοι άνδρες, οι οικογένειες των οποίων είχαν συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς, πιάστηκαν στα χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 30χρονος αποχώρησε από το σημείο της έντασης, αλλά επέστρεψε αργότερα οπλισμένος. «Σταματήστε, μη σκοτωθείτε», φαίνεται πως είπε ο 63χρονος όταν είδε τον 30χρονο να κρατάει το όπλο και ζήτησε να δοθεί τέλος στην ένταση. Αμέσως μπήκε στη μέση και στάθηκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει. Ο 30χρονος πυροβόλησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα.

Γιώργος Ξυλούρης

Τότε ο γιος του 63χρονου θύματος πυροβόλησε τον 30χρονο για να εκδικηθεί τον δολοφόνο του πατέρα του. Από την αιματηρή συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά άλλο ένα άτομο, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος επιχείρησε να αποτρέψει το κακό.

Εν τω μεταξύ, από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές αναζητούσαν τον δράστη, υπήρχε η πληροφορία πως είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέροντας την πληροφορία ότι σε λίγες ώρες θα παραδοθεί, όπως και έγινε.

Λευτέρης Καλομοίρης

Ποιος είναι ο Μανώλης Καλομοίρης που εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του 

Ο 30χρονος νεαρός, είναι ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη. Ο Μανώλης Καλομοίρης, τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου.

Με την οικογένειά του διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια την περίοδο των εορτών για να δει τους δικούς του. Από την έναρξη του lockdown λόγω του κορωνοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες. Από το βράδυ του διπλού φονικού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν τα Ανώγεια σε μία προσπάθεια αποφυγής άλλων επεισοδίων.

Παράλληλα, άνδρες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν έξω από το καφενείου του χωριού όπου έγινε το έγκλημα, οι αρχές βρήκαν οκτώ κάλυκες, όχι όμως και τα όπλα της διπλής δολοφονίας. Οι δύο οικογένειες έμεναν στην ίδια γειτονιά και μάλιστα τα σπίτια τους είχαν μόλις 20 μέτρα απόσταση. Τα δύο παιδιά πήγαιναν στο ίδιο σχολείο αφού μεγάλωσαν στην ίδια περιοχή.

Το σπίτι του Γιώργου Ξυλούρη

Το σπίτι του Λευτέρη Καλομοίρη

Ποια είναι τα δύο θύματα

Ο 30χρονος, Γιώργος Ξυλούρης ήταν πατέρας δύο παιδιών και γόνος της οικογένειας του γνωστού λυράρη, Νίκου Ξυλούρη, ενώ ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας 5 παιδιών. Ο ίδιος ασχολείτο με την παράδοση, τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 63χρονος – ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων – δέχτηκε μία σφαίρα στο σώμα του από το όπλο του 30χρονου. Από το όπλο του γιου τού θύματος, ο 30χρονος δέχτηκε έξι σφαίρες. Αυτή την ώρα στο χωριό επικρατεί απόλυτη σιωπή, ενώ αναμένεται το απόγευμα να γίνει η κηδεία του 30χρονου στα Ανώγεια και αύριο (Δευτέρα) η κηδεία του 63χρονου.

Εν τω μεταξύ, στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ του 63χρονου στο νοσοκομείου του Ρεθύμνου έτσι ώστε να μην συναντηθούν οι δύο οικογένειες και σημειωθούν επεισόδια μεταξύ των συγγενών.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Φωτογραφίες: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης