Αλλαγή υπερασπιστικής τακτικής για τον Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται πως θα ακολουθηθεί μετά την εμφάνιση του Αλέξη Κούγια ως μόνου υπερασπιστή του κατηγορούμενου ηθοποιού-σκηνοθέτη, λόγω της αποχώρησης του δικηγόρου Νίκου Γεωργουλέα από την υπόθεση. Ο κ. Κούγιας, βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, στο οποίο εισήλθε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον περίμεναν, ενώ αρκέστηκε μόνο να καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς την εισαγγελική έρευνα η οποία κατέληξε, όπως ισχυρίστηκε, σε μία δικογραφία-«τηλεγράφημα».

Ο γνωστός δικηγόρος επανέλαβε πάντως ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο άρχισε να «χτίζει» την υπερασπιστική του γραμμή, λέγοντας πως η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία-τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία, που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων είναι μόνο φήμη. Θέλω να σου πω ότι με πολλή περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, που παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωσή μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το εάν δέχεται απειλές η οικογένειά του, όπως έγραψε στα social media ο γιος του Χρήστος, μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη από τον γνωστό ποινικολόγο.

Όσον αφορά στον κ. Λιγνάδη, αναμένεται να εμφανιστεί αυτοπροσώπως αύριο, στις 12:00, ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης