Εν μέσω της «θύελλας» που προκάλεσε η δημοσίευση της λίστας στην εφημερίδα «Documento» με τα 33 ονόματα , μεταξύ των οποίων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, παράγοντες του δημόσιου βίου ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης οι οποίοι  εμφανίζονται να έχουν τεθεί  υπό παρακολούθηση προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου  Ντογιάκου.

Ο ανώτατος εισαγγελέας  έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν όσα καταγγέλλονται περί παρακολούθησης των επικοινωνιών τους και να κληθεί άμεσα σε κατάθεση ο εκδότης της εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγγελία του κ. Ντογιάκου απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που θα αναλάβει την έρευνα, καλώντας πρώτο μάρτυρα τον Κώστα Βεβεξάνη προκειμένου να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει. Στο πλαίσιο της έρευνας ωστόσο, θα εξεταστούν και όποια άλλα πρόσωπα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν, κατά την πορεία, και είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Ήδη, σύμφωνα  με πληροφορίες, η παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο για καλέσει τα επόμενα 24ωρα στον  Κώστα Βαξεβάνη την κλήση για να εξεταστεί ως μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης