Πάρος – 25η Μαρτίου: Γιγάντια σημαία «έντυσε» στα γαλανόλευκα τον ανεμόμυλο στο λιμάνι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 17:08
Πάρος – 25η Μαρτίου: Γιγάντια σημαία «έντυσε» στα γαλανόλευκα τον ανεμόμυλο στο λιμάνι

Με μια τεράστια Ελληνική σημαία συνολικής επιφάνειας 24 τ.μ. «ντύθηκε» σήμερα το χαρακτηριστικότερο τοπόσημο της Πάρου, ο εμβληματικός και πολυφωτογραφημένος ανεμόμυλος στο λιμάνι του νησιού.

Εν όψει της επετείου της 25ης Μαρτίου, η Πάρος, τιμά και φέτος την ημέρα μνήμης της Εθνεγερσίας του 1821, με το σπουδαιότερο σημείο «υποδοχής» της, τον ανεμόμυλο του λιμανιού, να στολίζεται υπερήφανα σηματοδοτώντας τον εθνικό εορτασμό.

Το μήνυμα του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου για την 25η Μαρτίου

«H επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή και πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, καθώς το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Ταυτόχρονα, δεν γιορτάζει μόνο ο απανταχού ελληνισμός, αλλά όλη η οικουμένη, καθώς σε εκείνον τον ξεχωριστό αγώνα, άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου, είτε διαμόρφωσαν μέσω των έργων τους μία φιλελληνική κουλτούρα που επηρέασε έντονα την κοινή γνώμη της εποχής, είτε έδωσαν κι αυτοί το αίμα τους στον Αγώνα.

Το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι διαχρονικό και ισχυρό. Ακόμα περισσότερο σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η θυσία των αγωνιστών είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, τιμούμε τους ήρωες, και παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους. Χρέος μας είναι να αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε είδους τυραννία, και να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις πανανθρώπινες αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, της πίστης, της αγάπης για τον πλησίον. Την ίδια στιγμή, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την ελπίδα για καλύτερες μέρες, με άξονα τις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ειρήνης.

Αρχές που αποτελούν αστείρευτη δεξαμενή θάρρους και αισιοδοξίας για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους συνδημότες μου χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και τα διδάγματα του 1821 να είναι οδηγός στα δημιουργικά βήματα όλων μας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!».

Πηγή: Psts.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 17:09