O υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε σήμερα 4 Ιουλίου, με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, τη διενέργεια του πειθαρχικού ελέγχου εναντίον των δύο ιατροδικαστών που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις στα δύο κοριτσάκια Μαλένα και Ίριδα, της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Στην επιστολή του προς τον Νίκο Καρακούκη αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, καλείστε να διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με τον ν. 3772/2009».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, η προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κληθεί για παροχή εξηγήσεων, καθώς θεωρείται ύποπτη διάπραξης αξιόποινων πράξεων εις βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, κάτι που θα σημάνει την έναρξη νέας ανακριτικής διαδικασίας εναντίον της 33χρονης, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης