Μάχη με τις φλόγες στο Δίστομο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, 13:49
Μάχη με τις φλόγες στο Δίστομο

Επιμέλεια: Κώστας Διονυσόπουλος - Χρήστος Μαζάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά η οποία  ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης μαζί με εθελοντές οι οποίες ενισχύονται συνεχώς.

Οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να την προσεγγίσουν τα σημεία.

Στο Δίστομο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 23 οχήματα, 4 Α/Φ και 5 Ε/Π και εθελοντές ενώ έχουν διατεθεί μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Τέλος, με εντολή του αρχηγείου του ΠΣ, αρμόδια ανακριτικά όργανα διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

«Από την έναρξη της είχαμε ισχυρούς ανέμους και η φωτιά γρήγορα δημιούργησε πολλά μέτωπα»  υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά πού από το μεσημέρι μέχρι τώρα συγκάλεσε δύο συντονιστικά όργανα για να τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την κα Φανή Παπαθωμά «αυτή την ώρα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σε δύο μέτωπα τα οποία ελέγχουμε και έχουμε κυκλώσει περιφερειακά. Ωστόσο, όμως, η πυκνή βλάστηση και οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να ελέγξουμε πλήρως τη φωτιά».

Όπως η αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει «δεν κινδυνεύουν οικισμοί και άνθρωποι και μπορέσαμε να ελέγξουμε την πορεία της φωτιάς, χωρίς να εκκενώσουμε περιοχές».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, 20:51