Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κρήτη έπειτα από ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε στην περιοχή του Λασιθίου, σε χωριό κοντά στη Νεάπολη.

Ένας άνδρας 73 ετών νεκρός, ένας 45χρονος σοβαρά τραυματισμένος και ένας 52χρονος άνδρας με ελαφρύτερα τραύματα, είναι ο απολογισμός αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε το απόγευμα σε οικισμό κοντά στο χωριό Κουρούνες στη Νεάπολη Λασιθίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η έρευνα για τη σύλληψη ενός 43χρονου, κατηγορούμενου για το θάνατο του 73χρονου και τον τραυματισμό με κυνηγετικό όπλο του 45χρονου και του 52χρονου, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου στις 6 το απόγευμα, άγνωστος άνοιξε πυρ κατά δύο κτηνοτρόφων, πατέρα και γιου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις Κουρούνες Νεάπολης. 

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο πατέρας τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο γιος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως στο συμβάν εμπλέκεται τρίτο άτομο, το οποίο πυροβόλησε κατά των δύο ανδρών.

Το ekriti.gr κάνει λόγο για έναν τραυματία, ο οποίος μεταφέρεται σε νοσοκομείο όπου αναμένεται να χειρουργηθεί. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Μανόλης Ανδρεαδάκης δήλωσε στο ekriti: «Ο τραυματίας διακομίσθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο και αυτή την ώρα οι γιατροί ετοιμάζονται για το χειρουργείο. Πρόκειται για άνδρα περίπου 40 ετών».

Στο σημείο του συμβάντος νωρίτερα έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών Μέσων αναφέρουν πως τα στοιχεία του δράστη είναι γνωστά και πως υπάρχει και τρίτος τραυματίας. 

Ο φερόμενος ως δράστης, μετά το αιματηρό περιστατικό, επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Φ. όχημα ιδιοκτησίας του και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο 45χρονος τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και άμεσα εισήχθη στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη για κτηματικές διαφορές, μεταξύ του δράστη και των δύο μελών της οικογένειας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών Μέσων, ο δράστης πέρασε με το αυτοκίνητό του και «γάζωσε» το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο της οικογένειας των θυμάτων. Από θαύμα γλίτωσε η σύζυγος του άτυχου πατέρα, όσο και η κόρη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης