Πλημμύρισαν με αναβολικά τα γυμναστήρια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 10:01
Πλημμύρισαν με αναβολικά τα γυμναστήρια

Αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης από ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, γυναίκα bodybuilder με διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και ακόμη δύο άτομα που στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παράνομη διακίνηση αναβολικών είναι μεταξύ των προσώπων που θα μπουν στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών τις επόμενες μέρες μετά την εξάρθρωση δύο ομάδων που κατηγορούνται ότι παρασκεύαζαν και διακινούσαν επικίνδυνες ουσίες.

Η λίστα των αθλητών είναι ατελείωτη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτήΣυγκεκριμένα, ο αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης κατέλαβε υψηλή θέση σε μια από τις τελευταίες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε και φέρεται να έχει πληρώσει ένα μικρό χρηματικό ποσό σε μέλος του κυκλώματος.

Οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σχεδόν σίγουροι ότι αφορούσε στην προμήθεια κάποιου σκευάσματος. «Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για μια απλή αγορά ή αν ο συγκεκριμένος αθλητής γνώριζε ότι η σπείρα διακινούσε παράνομα σκευάσματα» λέει αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας. Όσον αφορά στη γυναίκα αθλήτρια του bodybuilding, φέρεται να έβαζε… δηλητήριο στο σώμα της έπειτα από υπόδειξη του προπονητή της με σκοπό «να βελτιώσει την αγωνιστική της ικανότητα εν όψει αγώνων σωματικής διάπλασης».

Ωστόσο, η λίστα των αθλητών είναι ατελείωτη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή. «Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε αγορές σκευασμάτων, αλλά κάποιοι ίσως να το έκαναν για να βγάλουν και χρήματα» αναφέρει αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν τα δύο κυκλώματα για να πουλήσουν την πραμάτεια τους ήταν «από στόμα σε στόμα». Άλλωστε, μόνο από αυτά που κατέσχεσαν, τα κέρδη της σπείρας υπολογίζονται σε 300.000 ευρώ. Μεταξύ των αθλητών είναι:

- αθλητής δυναμικού τριάθλου που πλήρωσε περισσότερα από 600 ευρώ για προμήθεια σκευασμάτων

- αθλητής της πολεμικής τέχνης Brazilian Jiu Jitsu, ενώ παράλληλα είναι και δάσκαλος πολεμικών τεχνών με  σχολή πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας σε πόλη της Θεσσαλίας

- αθλητής του βόλεϊ σε ιστορική ομάδα της Αθήνας και ένας

- αθλητής της πυγμαχίας.

Όσον αφορά στο αρχηγικό μέλος της δεύτερης σπείρας, είναι ήδη κρατούμενος των φυλακών Αυστρίας, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο είχε εκδοθεί από τη χώρα μας στις αυστριακές Αρχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισε η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, «κατευθύνει και καθοδηγεί την οργάνωση. Επίσης, παρέχει οδηγίες και εντολές σχετικά με την παρασκευή, εμπορία, διακίνηση και χορήγηση των αναβολικών σκευασμάτων, ενώ είναι και υπεύθυνος για τη δημιουργία της ιστοσελίδας» μέσω της οποίας το κύκλωμα διαφήμιζε και αποκόμιζε χιλιάδες ευρώ πουλώντας επικίνδυνες ουσίες και δηλητηριάζοντας σώματα νέων ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες είναι:

1η σπείρα

- αρχηγικό μέλος: 40 ετών, γεννηθείς στο Μαρούσι Αττικής

- 37 ετών, γεννηθείς στην Αθήνα, αθλητής του bodybuilding

- 33 ετών, γεννηθείς στην Αθήνα, προπονητής

- 34 ετών, γεννηθείς στο Μαρούσι Αττικής, πωλητής

- 57 ετών, γεννηθείς στην Αθήνα, τυπογράφος

2η σπείρα

- 33 ετών, αρχηγικό μέλος και είναι ήδη φυλακισμένος

- 27 ετών, γεννηθείσα στο Μαρούσι Αττικής

- 34 ετών, γεννηθείς στο Σάντο Ντομίνγκο Δομινικανής Δημοκρατίας

- 51 ετών, γεννηθείσα στο Λας Μάντας Δομινικανής Δημοκρατίας

- 24 ετών, γεννηθείς στο Μαρούσι Αττικής.

Ζοugla Newsroom

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019, 10:28