"Λουκέτο" στα "Nammos" και "Scorpios" στη Μύκονο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 23:07
"Λουκέτο" στα "Nammos" και "Scorpios" στη Μύκονο

Την αναστολή λειτουργίας δύο γνωστών beach bars της Μυκόνου, του «Nammos» στην παραλία Ψαρρού και του «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα, αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό των καταστημάτων.

Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον γενικό γραμματέα, που κατέβηκε γι' αυτόν τον σκοπό στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έκαναν τεστ στο προσωπικό των δύο beach bars και τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν απόψε στις 21:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 θετικά τεστ στον κορωνοϊό, γι' αυτό, με απόφαση του κ. Παπαγεωργίου που εκδόθηκε άμεσα και ήδη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 4-9-2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού, οπότε θα αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

 

Επιτόπου έσπευσε ειδικό συνεργείο πριν από λίγο και προχώρησε σε απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων στα δύο εστιατόρια της επιχείρησης και στον χώρο της παραλίας.

Παράλληλα ενημερώθηκε το προσωπικό να βρίσκεται stand by σε περίπτωση που χρειαστεί να έρθουν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ολόκληρη η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εδώ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 08:40