Αύριο Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μετά τις 5 Μαΐου τα μέτρα θα είναι πιο χαλαρά για όλους τους πολίτες, αφού τότε υπολογίζεται ότι θα σταματήσουμε να στέλνουμε και sms στον 5ψήφιο αριθμό 13033 για να μετακινούμαστε, επιδεικνύοντας παράλληλα και την αστυνομική μας ταυτότητα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή στο χωριό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ισχύουν οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, όπως και η συνάθροιση περισσότερων των 10 ατόμων.

Επίσης πρόσθεσε ότι αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 του Μάη. 

Σχετικά με τα σχολεία, σημείωσε ότι θα ανοίξουν σταδιακά οι σχολικές βαθμίδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως μετά τις 5 του επόμενου μήνα θα λειτουργήσουν τα μικρά καταστήματα και εκείνα του λιανεμπορίου, ενώ στα σούπερ μάρκετ δεν θα υφίσταται ο περιορισμός με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης