Δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης εκδόθηκε για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας με την σύμφωνη γνώμη της 35ης Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα.

Η 34χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα ολοκλήρωσε σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου μετά τις 3 το μεσημέρι την απολογία της, η οποία είχε ξεκινήσει το πρωί και διακόπηκε, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής της, υπέβαλε χθες το απόγευμα αίτημα εξαίρεσης της Ανακρίτριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε νωρίτερα σήμερα την αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας που είχε υποβάλλει ο συνήγορος υπεράσπισής της, η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ολοκλήρωσε την απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μαραθώνια και επεισοδιακή απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς και έτσι επιστρέφει στη φυλακή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στο άκουσμα της απόφασης η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα.

Η 34χρονη είναι ήδη προφυλακισθείσα από τον περασμένο Απρίλιο για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, ενώ η δίκη της που έχει ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου με πρώτο μάρτυρα τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύμηνη, αφού θα εξεταστούν συνολικά 53 μάρτυρες κατηγορίας και 20 μάρτυρες υπεράσπισης, με αρκετούς από αυτούς να έχουν την ιδιότητα του γιατρού, του ιατροδικαστή και του πραγματογνώμονα.

Από σήμερα πάντως ξεκινάει να μετρά αντίστροφα για την 34χρονη, ένα δεύτερο δεκαοκτάμηνο μέσα στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει δικαστική κρίση για το εάν είναι αθώα ή ένοχη, αλλιώς η κατηγορούμενη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ακόμα κι αν είναι σε εξέλιξη η δίκη της.

Σε ότι αφορά τέλος, την ανακριτική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αυτή ολοκληρώθηκε και η δικογραφία θα αποσταλεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης