Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο «κλέφτης των Range Rover» μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο 42χρονος είχε «βαρύ» ποινικό μητρώο κυρίως από υποθέσεις που χειρίστηκε το Τμήμα Εκβιαστών αλλά φαίνεται ότι είχε «απλώσει τα δίχτυα του» και στις κλοπές αυτοκινήτων. Μάλιστα, το οικονομικό όφελος που είχε η σπείρα, τα δυο χρόνια δράσης της, υπολογίζεται σε πάνω από 300.000 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προφανώς πολύ περισσότερα χρήματα απ’ όσα έβγαζε δουλεύοντας στις λαϊκές αγορές όπου διατηρούσε τον δικό του πάγκο με προϊόντα» λέει αστυνομικός που έχει ασχοληθεί με την «δραστηριότητα» του. 

Όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξαν πολλές καταγγελίες για κλοπές συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής. Αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών μελετώντας τα βίντεο αλλά αξιοποιώντας και πληροφορίες που είχαν φτάσει στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 42χρονο. Μόλις τον είδαν να βγαίνει από το σπίτι του και να ετοιμάζεται να μπει στο αυτοκίνητο του αποφάσισαν να τον συλλάβουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θηριώδης 42χρονος μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τους έσπρωξε και έτρεξε για να ξεφύγει αλλά τελικά συνελήφθη. Όταν οδηγήθηκε στο τμήμα Διαρρηκτών φέρεται να ομολόγησε κάποιες κλοπές οχημάτων ενώ αρνήθηκε κάποιες άλλες.  

Για τους αστυνομικούς ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ένας από τους κατηγορούμενους που αναζητείται καθώς διατηρεί κατάστημα προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων και εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν ο άνθρωπος που παρείχε την τεχνολογία ώστε τα πολυτελή αυτοκίνητα να παραβιάζονται χωρίς τα συστήματα ασφαλείας τους να μπορούν να αντισταθούν.  

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 42χρονου, γνωστοί ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος, μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξαν ότι «ο εντολέας μας αρνείται την κατηγορία με τον τρόπο που αυτή του αποδίδεται. Θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα την υπόθεση και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις πραγματικές της διαστάσεις ενώπιον του δικαστηρίου». Ο Γιάννης Γλύκας

Ο Δημήτρης Μπελδέκος

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες σε σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων με ακριβά γούστα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης