Πρώην εργαζόμενος στη δομή ηλικιωμένων στα Χανιά: «Όσα έβλεπα δεν μου επέτρεπαν να μείνω εκεί μέσα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, 11:50
Πρώην εργαζόμενος στη δομή ηλικιωμένων στα Χανιά: «Όσα έβλεπα δεν μου επέτρεπαν να μείνω εκεί μέσα»

Ένα νέο παιδί που εργάστηκε για πέντε μήνες στη δομή ηλικιωμένων στα Χανιά, για την οποία έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα και μάλιστα με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Μαυρακάκης, περιγράφει όσα έζησε.

Ο νεαρός νοσηλευτής προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2020 και έφυγε από τη δομή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Απαντάει στα όσα είπε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου για την εργασιακή σχέση που είχαν και πως αυτή κατέληξε, αναφέρεται στο πως τελικά κατέθεσε ενόρκως για την υπόθεση, μετά από παρότρυνση κάποιου που εξακολουθεί και εργάζεται στη δομή, μιλάει για τους 68 φακέλους θανάτων από καρδιακή ανακοπή που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ καταγγέλλει πως ο γιατρός υπέγραφε από… απόσταση τις γνωματεύσεις.

Ο Δημήτρης τονίζει πως μετά την ανάδειξη του θέματος στις 24 Μαρτίου θέλησε να καταθέσει και είχε τη στήριξη της οικογένειάς του, στην οποία και έλεγε όλα όσα έβλεπε. «Δεν μπορούσα να βγω μόνος μου και να έλεγα συμβαίνει αυτό, συμβαίνει εκείνο… Μόλις το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα και στο πλαίσιο της έρευνας αποφάσισα πως έπρεπε να καταθέσω», λέει χαρακτηριστικά.

 
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ PARAKRITIKA.GR

"ΟΣΑ ΕΒΛΕΠΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΩ"

Δημοσιεύτηκε από Parakritika.gr στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Πηγή: parakritika.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, 11:50