Ψευτογιατρός: «Παρίστανα τον γιατρό αλλά δεν ευθύνομαι για τον θάνατο των ασθενών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 19:59
Ψευτογιατρός: «Παρίστανα τον γιατρό αλλά δεν ευθύνομαι για τον θάνατο των ασθενών»

Αρνήθηκε την εμπλοκή άλλων προσώπων στη δράση του ο 47χρονος Νίκος Κοντοστάθης, που εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα στον 1ο Τακτικό Ανακριτή.

Ο προσωρινά κρατούμενος κατηγορούμενος κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται πλέον, με βάση νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχει συλλέξει σε βάρος του ο ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα πρόσωπα,  λέγοντας πως παραπλάνησε τους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι, όπως είπε, είναι αθώοι: «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα, γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα αλλά και μία μοναχή.

Σε ό,τι αφορά όσα του καταλογίζει ο ανακριτής, ο εμφανιζόμενος ως «Δόκτωρ Κόντος», δέχθηκε μεν ότι εμφανιζόταν ως διαπρεπής γιατρός, αλλά αρνήθηκε πως ευθύνεται για τους θανάτους βαριά νοσούντων ασθενών, τους οποίους κατά την κατηγορία, έπειθε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους, παρέχοντας τους δικά του σκευάσματα από βότανα και έλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε χαρακτηριστικά: «Παρίστανα τον γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 19:59