Ρεπορτάζ -Φωτογραφίες- Βίντεο: Όλγα Φωτιάδου- Αλ. Παπαδόπουλος

Με την μέθοδο του «ριφιφί» άγνωστοι διαρρήκτες κατάφεραν να τρυπώσουν σε κατάστημα που εμπορεύεται σπάνια συλλεκτικά νομίσματα στην οδό Ελαιών 25 στην Κηφισιά, περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας 12  Ιουνίου. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τους ιδιοκτήτες, οι «ποντικοί» άνοιξαν μια τρύπα από το υπόγειο διπλανού γκαράζ που δεν χρησιμοποιείται και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το εσωτερικό του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια είχαν όλο τον χρόνο να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και να αφαιρέσουν νομίσματα μεγάλης αξίας άνω των 1.000.000 ευρώ,κυρίως χρυσά και αργυρά, όπως κατήγγειλε ο γιος του ιδιοκτήτη στην ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έλαβαν αποτυπώματα από τον χώρο ενώ ταυτόχρονα πήραν και οπτικό υλικό από κάμερες τόσο του καταστήματος όσο και των παραπλεύρων καταστημάτων μιας και πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο με πολλά καταστήματα. 

Ο κ. Κώστας, ιδιοκτήτης του διπλανού καταστήματος, περιγράφει τον τρόπο που λειτούργησαν οι διαρρήκτες, για να μπουν στο καταστημα και να αφαιρέσουν ανενόχλητοι δεκάδες συλλεκτικά νομίσματα, αξίας άνω του ενός εκάτ. ευρώ. 

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Κώστας δείχνει το υπόγειο γκαράζ, από το οποίο εισήλθαν οι «ποντικοί» σπάζοντας την κλειδαριά και στη συνέχεια «μπούκαραν» στο κατάστημα από μια τρύπα που βρήκαν ανοιγμένη στο εσωτερικό του. Φαίνεται ακόμη η πολυκατοικία από το μπαλκόνι της οποίας ένας γείτονας παρατήρησε λίγη ώρα πριν από την κλοπή παρκαρισμένη μια μαύρη Μερσεντές, στην οποία ενδεχομένως επέβαιναν οι δράστες, ή οι τσιλιαδόροι συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει κληθεί για να δώσει κατάθεση στην ΕΛΑΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης