Σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες χτύπησαν το τελευταίο 24ωρο διάφορα σημεία της χώρας, με πιο έντονα προβλήματα να εντοπίζονται στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τον Έβρο, όπου καταγράφηκαν πλημμύρες και καταστροφές σε δρόμους και χωριά. 

Η Καρδίτσα, πριν προλάβει να «συνέλθει» από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ιανός» που άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα, δέχεται ακόμα ένα πλήγμα από σφοδρά καιρικά φαινόμενα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύσκολο ήταν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη (12/1) για τον ορεινό και ημιορεινό όγκο του νομού της Καρδίτσας από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση, που έδωσε μεγάλες ποσότητες νερού, επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας είναι αυτοί στους οποίους παρουσιάστηκαν οι δυσκολότερες καταστάσεις ενώ σοβαρή δυσλειτουργία υπάρχει και στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση Μουζακίου προς Πορτή (δρόμος Καρδίτσα-Άρτα), σύμφωνα με ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Κομμένος ο δρόμος για Λεοντίτο και Μεσοβούνι

Προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές, όπως το Λεοντίτο και το Μεσοβούνι του Δήμου Αργιθέας χωρίς δυνατότητα πρόσβασης, καθώς η προσωρινή πρόσβαση που είχε δημιουργηθεί καταστράφηκε εκ νέου από τα νερά. Σημαντικά θέματα αντιμετωπίζουν  και πολλές άλλες προσωρινές παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον “Ιανό”, χωρίς πάντως, την δεδομένη στιγμή να παρουσιάζονται επιπλέον προβλήματα προσβασιμότητας.

Επίσης τα νερά του Αχελώου βρίσκονται οριακά κάτω από τη γέφυρα Κοράκου, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται και υπάρχουν αρκετές καταπτώσεις κυρίως στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.

Χωρίς πρόσβαση το Πλακωτό-επιδείνωση του φαινομένου των καθιζήσεων

Σοβαρά θέματα υπάρχουν και στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα όπου ο δρόμος έχει καταστεί αδιάβατος καθώς κόπηκε στο σημείο που πέρναγε το ρέμα.

Παράλληλα τόσο στο συγκεκριμένο οικισμό όσο και στην Πεζούλα, το πρόβλημα με τις καθιζήσεις επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο, ενώ παρουσιάζεται και αυξημένος αριθμός καταπτώσεων σε ολόκληρο τον Δήμο.

Έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού Τρικάλων υπό τον φόβο κατάρρευσης

Έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού, αφού η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε έντονη ανησυχία και υπό τον φόβο κατάρρευσης κρίθηκε αναγκαίο.

Μιλώντας στο TV10.gr ο Αντιπριφερειάχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης είπε πως η γέφυρα Διαλεκτού έκλεισε προληπτικά και υπό τον φόβο κατάρρευσης, καθώς κατεβαίνουν μεγάλοι όγκοι νερού.

Ο ίδιος εξήγησε πως η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή για λίγες ημέρες έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση και παραδοθεί η καινούρια γέφυρα.

Τρίκαλα: Ανέβηκε η στάθμη του Ληθαίου – «Έκοψε» τον δρόμο στο Φλαμούλι

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και για την πόλη των Τρικάλων. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η στάθμη του Ληθαίου ποταμού ανέβηκε κατά 1 μέτρο μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, φτάνοντας το 1.60 μ.. Στο Φλαμούλι υπερχείλισε κόβοντας τον δρόμο, ενώ και σε πολλά σημεία ακόμη η κατάσταση είναι οριακή.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας βρίσκονται επί ποδός παρακολουθώντας συνεχώς τις μεταβολές και διακόπτοντας την κυκλοφορία όπου κρίνεται απαραίτητο. Προβλήματα διαπιστώνονται και στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλων Καλυβίων-Μαγούλας.

Προβλήματα στην Καλαμπάκα – Σαρώνει τα πάντα ο Πηνειός

Ως οριακή χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη Διάβα Καλαμπάκας μετά τη συνεχόμενη έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Πηνειός ποταμός κατεβαίνει ορμητικός φέροντας μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών από τα ορεινά της περιοχής μας. Έχει απλωθεί σε όλο το μήκος της κοίτης του στη γέφυρα της Διάβας, στο σημείο που είχε καταρρεύσει πριν από 5 χρόνια τέτοια εποχή η παλιά γέφυρα.

 

 

Έντονα προβλήματα στον Έβρο

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει, πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Πλημμύρισε το Μικρό Δέρειο απ’ τις συνεχείς βροχοπτώσεις – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του δήμου Σουφλίου, αφού από τις συνεχείς βροχοπτώσεις “φούσκωσαν” τα ρέματα και πλημμύρισε ήδη το χωριό Μικρό Δέρειο, ενώ είναι αποκλεισμένη όλη η περιοχή του ορεινού όγκου με τα χωριά της.

Μάλιστα τα νερά έχουν ήδη πλημμυρίσει σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν και συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Μικρού Δερείου. Επιτόπου βρίσκονται ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πιτιακούδης και Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά και φυσικά οι υπηρεσίες του δήμου, προσπαθώντας να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους.

 

 

Αλλά και στον δήμο Διδυμοτείχου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης (περιοχή αεροδρομίου).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης