Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 12:28
Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ξεκίνησε στις 11.00, ως αντίδραση για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έκλεισε η οδός Μάρνη, με την αστυνομία να μην επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων από την πλατεία Βάθη έως την πλατεία Καραϊσκάκη.

Η δεύτερη προγραμματισμένη για σήμερα πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, ενώ στις 18.30 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Ειδικότερα, στις 17.00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

- η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
- η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
- η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει τον δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών.Στις 18.30 το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Σε τρία σημεία θα συναντηθούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Κάνιγγος θα συναντηθούν Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 15:21