Σε οξύ έμφραγμα παραπέμπει η ιστολογική του Ζακ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 20:45
Σε οξύ έμφραγμα παραπέμπει η ιστολογική του Ζακ
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι ιστολογικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τον βίαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου μπροστά από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, παραπέμπουν σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο (έμφραγμα) που υπέστη το θύμα από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πρόκειται να ανακοινωθούν από τους ιατροδικαστές την Τετάρτη το μεσημέρι. Ήδη τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες κατέδειξαν πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση όλων των γνωστών κατηγοριών ναρκωτικών ενώ στο αίμα του βρέθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ η οποία δεν εμπίπτει καν στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δείτε το ντοκουμέντο της ιστολογικής εξέτασης:Επίσης στο αίμα του Ζακ Κωστόπουλου βρέθηκαν λίγα ίχνη ευρύτατα διαδεδομένων αναλγητικών.

Δείτε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων:


Το πόρισμα των ιατροδικαστών ως προς τις ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή ότι το θύμα υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του, επιβαρύνει τα μέγιστα το κατηγορητήριο κατά των αυτουργών του ξυλοδαρμού αυτού, δηλαδή του κοσμηματοπώλη και του φίλου του.

Και οι δύο θα κατηγορηθούν βεβαίως για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που σημαίνει πως κινδυνεύουν με την επιβολή της ποινής των ισοβίων δεσμών. Από τη στιγμή μάλιστα που κατέπεσε η «υπόθεση εργασίας» την οποία είχε προβάλει υπερβολικά η πλευρά των φυσικών και ηθικών αυτουργών του ξυλοδαρμού ώστε να αμαυρωθεί η εικόνα του Ζακ Κωστόπουλου ως χρήστη ναρκωτικών αλλά και πως ενεργούσε υπό την επήρεια της ηρωίνης, το κατηγορητήριο θα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Από τα βίντεο που επεξεργάστηκαν οι Αρχές αλλά και που δόθηκαν ευρέως στη δημοσιότητα, προκύπτει πως ο Ζακ Κωστόπουλος ήδη ενοχλήθηκε από συγκεκριμένα άτομα πριν ακόμη εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο κι ενώ βρισκόταν έξω από τον γειτονικό φούρνο. Επίσης κατεδείχθη πως όταν εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο και έκλεισε αυτόματα η πόρτα της εισόδου, αφού ενεργοποιήθηκε ο αντικλεπτικός μηχανισμός, προσπάθησε να εξέλθει σπάζοντας τα κρύσταλλα της προθήκης. Με αυτόπτη μάρτυρα την κάμερα ασφαλείας έγινε σαφές πως ο κοσμηματοπώλης και ο φίλος του ξυλοκοπούσαν και κλότσαγαν τον Ζακ Κωστόπουλο κατά την προσπάθειά του να εξέλθει του καταστήματος κι ενώ βρισκόταν πάνω από τα σπασμένα τζάμια σε προφανή κατάσταση πανικού.Άλλο βίντεο κατέγραψε το πώς τα δύο αυτά άτομα συνέχισαν να ξυλοκοπούν τον Ζακ ενώ ήταν σαφές πια πως ήταν ανίκανος να αντιδράσει πεσμένος στο έδαφος.

  
Στη συνέχεια η ίδια κάμερα κατέγραψε τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και να βάζουν χειροπέδες στο αιμόφυρτο και χωρίς αισθήσεις σώμα του Ζακ, αφού πρώτα εξάντλησαν τα όρια της νόμιμης δράσης τους.


Επισημαίνεται ότι δεν βρέθηκε κόσμημα ή οτιδήποτε άλλο αντικείμενο πάνω στον Ζακ Κωστόπουλο κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του και μετά τον θάνατό του. Αυτό σημαίνει ότι το θύμα δεν έκλεψε τίποτα από το κοσμηματοπωλείο. 

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω αναμένεται να δημοσιοποιηθούν επίσημα την Τετάρτη μετά το μεσημέρι με κοινή ανακοίνωση των ιατροδικαστών οι οποίοι προέβησαν στην εξέταση των στοιχείων.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Ζακ Κωστόπουλος δέχθηκε τραμπουκισμό λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο

Τον ξυλοκοπούσαν ενώ ψυχορραγούσε

Βίντεο - σοκ από τον ξυλοδαρμό του επίδοξου ληστή

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 08:47