Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ενδεχομένως να ανατρέπει την υπόθεση του θανάτου του γνωστού ακτιβιστή LGBT Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου έχει συλληφθεί και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη και σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ένας άγνωστος που συμμετείχε στο επεισόδιο αναζητείται από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που προέβαλε ο ΣΚΑϊ, ο δράστης, ενώ φαίνεται να έχει δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ, δέχεται μια νέα κλωτσιά από άλλο άτομο στην πλάτη και κατόπιν παίρνει ένα κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, σηκώνεται και απειλεί με αυτό τον νοσοκόμο και όσους βρίσκονταν γύρω του.

Ο άντρας σε κατάσταση αμόκ αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, σκοντάφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων και τελικά πέφτει στο έδαφος. Τότε, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον χτυπούν μία φορά με το γκλομπ και ταυτόχρονα προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν, για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από τα χέρια.

Ο δράστης, που ήταν οροθετικός, εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του προκάλεσε αίσθηση καθώς πρόκειται για τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο που είχε γίνει γνωστός από την δράση του για τα δικαιώματα των LGBT.

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού.»


Διαβάστε περισσότερα
: Γνωστός ακτιβιστής LGBT ο νεκρός επίδοξος ληστής – Ποινική δίωξη κατά του κοσμηματοπώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης