Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Αναστατωμένοι είναι δικαστές και υπάλληλοι στα δικαστήρια του Πειραιά, που θρηνούν ήδη έναν θάνατο δικαστικού υπαλλήλου από κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα παρουσιάζουν άνοδο τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας πρόεδρος Εφετών, μία πρόεδρος Πρωτοδικών και τρεις δικαστικοί υπάλληλοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ σήμερα δεν λειτούργησε το Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών του Εφετείου, καθώς είναι σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό μια υπάλληλος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα όλοι υπάλληλοι του συγκεκριμένου γραφείου.

Ακολούθησε η εξέταση με rapid test όλου του προσωπικού των δικαστηρίων Πειραιά για να εντοπιστεί και άλλο κρούσμα σε δικαστική υπάλληλο που υπηρετεί σε κοντινό γραφείο, στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Εφετών. Μετά από αυτή την εξέλιξη μπήκαν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών, το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κρατούμενοι που επρόκειτο να οδηγηθούν εκεί για εκτέλεση των ποινών τους παρέμειναν για τον λόγο αυτό στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, περιμένοντας πότε θα επαναλειτουργήσει αυτή η νευραλγική υπηρεσία των δικαστηρίων Πειραιά.

Τις τελευταίες ημέρες προσβλήθηκαν, επίσης, μία πρόεδρος Πρωτοδικών στον έκτο όροφο και ένας δικαστικός υπάλληλος στο αρχείο του Πρωτοδικείου στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Εφέτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Από τα τουλάχιστον πέντε κρούσματα, πιο σοβαρό κρίνεται αυτό προέδρου Εφετών που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Όλα αυτά ενώ κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν νοσήσει ακόμα επτά δικαστικοί υπάλληλοι και ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν την επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο υπουργός Κώστας Τσιάρας άφησε να εννοηθεί πως θα αυξηθεί ο αριθμός των υποθέσεων που θα εκδικάζεται στα ακροατήρια από την ερχόμενη Δευτέρα, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάντως, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι στον Πειραιά εκφράζουν την ανησυχία τους για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων της πόλης μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης